Φυσικό Αέριο

Συμφωνία ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – Δήμου Αχαρνών για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο

Συμφωνία ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – Δήμου Αχαρνών για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο
Αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν ότι η προοπτική ενίσχυσης του βαθμού κάλυψης περιοχών του Δήμου με δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΑ Αττικής στη Λυκόβρυση μεταξύ του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη, του  Δημάρχου Αχαρνών, κ. Σπύρου Βρεττού, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων & Πολεοδομίας κ. Νικόλαου Δαμάσκου, καθώς και με τη συμμετοχή Τεχνικών Συμβούλων, συζητήθηκαν οι προοπτικές υλοποίησης πρόσθετων υποδομών φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου Αχαρνών.

Αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν ότι η προοπτική ενίσχυσης του βαθμού κάλυψης περιοχών του Δήμου με δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, καθώς αναβαθμίζει ενεργειακά τις περιοχές του Δήμου με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους με τη χρήση φυσικού αερίου.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας και η αναγκαιότητα εφαρμογής τους με σκοπό την παρότρυνση των δημοτών να συνδεθούν με το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο φυσικού αερίου στο Δήμο. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η από κοινού υλοποίηση επικοινωνιακών δράσεων που θα αποσκοπούν στην διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας για την ανάδειξη της οικονομικής και κοινωνικής ωφέλειας από τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς και στην εξοικείωση των καταναλωτών αναφορικά με τη χρήση του φυσικού αερίου, αλλά και στις απλοποιημένες διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο.

«Η χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και την αποδοτικότερη ενεργειακή επένδυση για τον οικιακό καταναλωτή, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, προασπίζοντας και προάγοντας παράλληλα με τη χρήση του τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής», δήλωσε ο Εκτελεστικός Προέδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, και εξέφρασε την πρόθεση αμέριστης στήριξης των ενεργειών του Δημάρχου, κ. Βρεττού, στην κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης των περιοχών του Δήμου Αχαρνών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σπύρος Βρεττός μετέφερε την επιθυμία των δημοτών για επέκταση των έργων φυσικού αερίου και τη δυνατότητα ταχύτερης σύνδεσης των κατά το δυνατόν περισσότερων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Δυστυχώς οι κάτοικοι των Αχαρνών στερούνται το φυσικό αέριο. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο τιμόνι του Δήμου υποσχέθηκα να αγωνιστώ για να επιτευχθούν τα αυτονόητα που δεν έχουν γίνει έως σήμερα στην πόλη μας. Η οικονομική ενέργεια είναι ένα από αυτά και μαζί με τον Πρόεδρο κ. Χατζηγιάννη νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να επιτευχθεί ένας ακόμη στόχος των Δημοτών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σπύρος Βρεττός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης