Φυσικό Αέριο

Η Εngie αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο εισαγωγής LNG από τις ΗΠΑ

tags :
Η Εngie αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο εισαγωγής LNG από τις ΗΠΑ
Η Engie έχει αποφασίσει να μην συνεχίσει τις επιχειρηματικές συνομιλίες με την NextDecade

H Engie έχει εγκαταλείψει την ιδέα για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το energy.economictimes.indiatimes.com.

Υπενθυμίζεται ότι ο γαλλικός Όμιλος είχε εξετάσει το ενδεχόμενο για σύμβαση αξίας 7 δισ. δολ για την προμήθεια LNG, που η NextDecade σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Τέξας.

«Η Engie έχει αποφασίσει να μην συνεχίσει τις επιχειρηματικές συνομιλίες με την NextDecade για το έργο προμήθειας φυσικού αερίου» τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ενώ οι εισαγωγές θα είχαν μειώσει την εξάρτηση της Γαλλίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι Γάλλοι περιβαλλοντολόγοι αντιτίθενται έντονα στο fracking. Μια διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση εκρηκτικών για τη δημιουργία ρωγμών σε πετρώματα για την απελευθέρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, απαγορεύεται στη χώρα. Το γαλλικό κράτος, το οποίο κατέχει μερίδιο 24% στην Engie, είχε επίσης αντιταχθεί στο έργο.

Οι Αμερικάνοι νομοθέτες είχαν μάλιστα γράψει στον Πρόεδρο, Emmanuel Macron για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να αποσύρει την αντίθεσή της στο έργο, σημειώνοντας ότι το αμερικανικό LNG θα είχε λιγότερες εκπομπές από το αέριο που εισήχθη από τη Ρωσία ή την Αλγερία.

«Η απόρριψη της σύμβασης από την κυβέρνηση και την Engie είναι μια νέα ρητή αναγνώριση της κλιματικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής καταστροφής που προκλήθηκε από το αέριο από το φράγμα», δήλωσε η Lorette Philippot, εκπρόσωπος του γαλλικού κλάδου της περιβαλλοντικής ομάδας Friends of the Earth.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης