Χρηματιστήριο & Αγορές

Biden: Θα έχουμε τους 270 εκλέκτορες - Δυναμικά η Wall +2,15% ο S&P και +3,85% ο NASDAQ

Biden: Θα έχουμε τους 270 εκλέκτορες -  Δυναμικά η Wall +2,15% ο S&P και +3,85% ο NASDAQ
Κοντά στα ιστορικά υψηλά η Wall μετά τα εκλογικά αποτελέσματα

Προεδρική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Joe Biden μετά το κλείσιμο της Wall εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι θα συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες.
Το βάσισε αυτό στο Michigan, όπου είναι 30.000 ψήφους μπροστά, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία και για την Pensylvania όπου το 70% των επιστολικών ψήφων δεν έχουν προσμετρηθεί.
Πολιτεύθηκα σαν Δημοκρατικός, θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός, είπε ο Biden και πρόσθεσε "Η Δημοκρατία εθριάμβευσε
Είμαστε με τον λαό και ο λαός κυβερνά συνέχισε ο Biden και τόνισε:  "Δεν υπάρχουν μπλέ και κόκκινοι, υπάρχουν μόνο Αμερικανοι"

Δυναμική άνοδος στην Wall

Η Wall αισιοδοξεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 4/11/2020 με πρωταγωνιστές τις τεχνολογικές μετοχές, ακόμη και όταν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών απέτυχαν μέχρι στιγμής να αποδώσουν σαφή νικητή.
Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,15%1,34% και έκλεισε στις 27.847 μονάδες με υψηλό 28.301 και χαμηλό 27.512.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,15% στις 3.441,51 μονάδες με υψηλό τις 3.486 μονάδες
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 3,85% στις 11590,78 μονάδες.


«Νομίζω ότι τα μεγάλα νέα για τις αγορές αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πρόωρο, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα “μπλε” κύμα, το οποίο γενικά υποστηρίζει τις αγορές», δήλωσε ο Mike Lewis, διευθύνων σύμβουλος της Barclays, στο CNBC.
«Νομίζω ότι η προοπτική για τις αγορές βασίζεται περισσότερο για την πολιτική και την Fed παρά για κάτι που είναι καλό για αυτές».

Ο Πρόεδρος Trump αναμένεται να κερδίσει στη Φλόριντα, την Ιντιάνα, την Αλαμπάμα, τη Βόρεια Ντακότα και το Κεντάκι μαζί με τη Νότια Ντακότα, το Αρκάνσας και το Οχάιο, ανέφερε το NBC News.
Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Joe Biden αναμένεται να κερδίσει το Μάιν, το Βερμόντ, το Ντελαγουέρ, τη Μέριλαντ και τη Μασαχουσέτη, καθώς και το Κολοράντο, τη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια.

Ο Biden φάνηκε να μην μπορεί να κερδίσει τη Βόρεια Καρολίνα, με τον Trump να έχει το προβάδισμα σε αυτή την πολιτεία σύμφωνα με το NBC News.
Ωστόσο, ο Biden υπερισχύει στην Αριζόνα και το Μίσιγκαν.

Το NBC News προέβλεπε ότι ο Biden είναι ο φαινομενικός νικητής στο Ουισκόνσιν, μια πολιτεία που κέρδισε ο Trump το 2016.
Ο διευθυντής της εκστρατείας του Trump δήλωσε ότι σχεδιάζεται να ζητηθεί επίσημη αρίθμηση στο Ουισκόνσιν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης