Iberdrola: Ξεκινά την εγκατάσταση της ισχυρότερης χερσαίας ανεμογεννήτριας στην Ισπανία

Iberdrola: Ξεκινά την εγκατάσταση της ισχυρότερης χερσαίας ανεμογεννήτριας στην Ισπανία
Η Iberdrola θα διαθέσει επενδύσεις 70 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση του αιολικού συγκροτήματος

Η Iberdrola ξεκίνησε την εγκατάσταση των μεγαλύτερων και ισχυρότερων χερσαίων ανεμογεννητριών στην Ισπανία, στο αιολικό πάρκο Herrera με ισχύ 63 MW, στην Castilla y León. Οι ανεμογεννήτριες έχουν ισχύ μονάδας 4,5 MW, σχεδόν επτά φορές υψηλότερη από αυτήν των πρώτων ανεμογεννητριών που εγκαταστάθηκαν στη χώρα πριν από δύο δεκαετίες.

Το συγκρότημα Herrera, με εγκατεστημένη ισχύ 63 MW, θα αποτελείται από τρία αιολικά πάρκα - La Huesa, Valdesantos και Orbaneja - και συνολικά 14 ανεμογεννήτριες SG 4,5-145, με λεπίδες μήκους 70 μέτρων και διάμετρο 145 μ. - τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των πρώτων ανεμογεννητριών -, το οποίο καθιστά το συνολικό ύψος του διπλάσιο από εκείνο του καθεδρικού ναού στο Burgos.

To ύψος των επενδύσεων

Η Iberdrola θα διαθέσει επενδύσεις 70 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση του αιολικού συγκροτήματος, το οποίο ήδη βοηθά στην ενίσχυση του βιομηχανικού ιστού της περιοχής. Η ανάπτυξή του θα επιτρέψει τη δημιουργία θέσεων εργασίας για περίπου 800 άτομα και σχεδόν όλες οι εργασίες στον τομέα και τα έργα πολιτικού έργου εκτελούνται από τοπικές εταιρείες, όπως η κατασκευαστική εταιρεία Burgos Copsa. Επιπλέον, τα περισσότερα συστατικά αυτών των ανεμογεννητριών κατασκευάζονται στην Ισπανία.

Τέλος, το Herrera Complex θα λειτουργήσει το 2021 και, στη συνέχεια, θα παράγει ενέργεια για την 60.000 νοικοκυριά ετησίως, αποφεύγοντας παράλληλα την εκπομπή στην ατμόσφαιρα 50.000 τόνων CO2 / έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης