Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

H Citi Research μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές πετρελαίου το 2021

H Citi Research μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές πετρελαίου το 2021
Η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 8,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2020

Η Citi Research μείωσε σήμερα τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο το 2021 μετά από το δεύτερο μεγάλο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ωστόσο, η αυστηρότερη προσφορά από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του θα εξακολουθήσει να οδηγεί σε σταδιακή αύξηση των τιμών το επόμενο έτος.

Η Citi μείωσε τις προοπτικές για το Brent και το West Texas Intermediate το 2021 στα 54 και 49 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα. Επίσης, προβλέπει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 8,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2020, αλλά θα αυξηθεί κατά πάνω από 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021.

Με τις τρέχουσες τιμές στα 40 δολάρια/βαρέλι, ο OPEC+ είναι πιθανό να συνεχίζει να συμμορφώνεται με την εν λόγω συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής έως το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους , αντί να αυξήσει την παραγωγή τον Ιανουάριο, ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα.

Ειδικότερα, ο Όμιλος έχει προγραμματίσει να μειώσει τις μειώσεις παραγωγής κατά 7,7 εκατομμύρια bpd κατά περίπου 2 εκατομμύρια bpd από τον Ιανουάριο. Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ + εξετάζει βαθύτερες περικοπές παραγωγής πετρελαίου στις αρχές του επόμενου έτους.

«Περιμένουμε ότι η εκλογή του Biden θα φέρει τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία πιο κοντά, ενισχύοντας την ευθυγράμμισή τους στη διαχείριση των αγορών πετρελαίου μέσω του πλαισίου του OPEC+.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης