Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: H εκλογή Biden ανοίγει τον δρόμο για τα ανανεώσιμα καύσιμα

ΗΠΑ: H εκλογή Biden ανοίγει τον δρόμο για τα ανανεώσιμα καύσιμα
Η νομοθεσία των ΗΠΑ για τα ανανεώσιμα καύσιμα θα μπορούσε να συγκεντρώσει τη διμερή υποστήριξη του Biden και του Κογκρέσου
Τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι μια εξειδικευμένη αγορά προς το παρόν, αλλά με τον εκλεγμένο Δημοκρατικό Πρόεδρο Joe Biden να αναλαμβάνει καθήκοντα με ένα διχασμένο Κογκρέσο, η νομοθεσία που υποστηρίζει τη ζήτηση για προϊόντα όπως το ανανεώσιμο ντίζελ θα μπορούσε να συγκεντρώσει τη διμερή υποστήριξη.

Ο Joe Biden, που εξελέγη πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα, νικώντας τον Ρεπουμπλικανικό Donald Trump δεσμεύθηκε να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα σύστημα εκπομπών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.
Ωστόσο,σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο ενός διχασμένου Κογκρέσου, ενδέχεται να παγώσουν τα φιλόδοξα σχέδια για την αντιμετώπιση των αυξημένων εκπομπών.
Τα ανανεώσιμα καύσιμα, ωστόσο, μπορεί να είναι διαφορετικά: η ανάπτυξή τους υποστηρίζεται από αρκετούς τόσο στη βιομηχανία πετρελαίου όσο και στην πράσινη ενέργεια.

Διυλιστήρια

Ορισμένα διυλιστήρια επενδύουν σε καθαρότερα καύσιμα που προέρχονται από πρώτες ύλες όπως το μαγειρικό λάδι, εκμεταλλευόμενοι τις κρατικές επιδοτήσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
Τα κρατικά και ομοσπονδιακά κίνητρα θα μπορούσαν να επεκτείνουν αυτήν την αγορά, δίνοντας στις εταιρείες ενέργειας ευκαιρίες εσόδων μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα.
"Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο ένα διχασμένο Κογκρέσο θα είχε πρόβλημα να ενθαρρύνει τα ανανεώσιμα καύσιμα, καθώς επηρεάζει βασικές πολιτείες στις οποίες στηρίζονται τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι", δήλωσε ο Bill Barnes, διευθυντής ενεργειακών συμβούλων της Pisgah Partners.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν περίπου 21 εκατομμύρια βαρέλια ανανεώσιμου πετρελαίου ετησίως, σε σύγκριση με 4,1 εκατομμύρια βαρέλια που χρησιμοποιούνται καθημερινά για μαζούτ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Νομοθέτες από τις πολιτείες της Farm Belt, όπως η Μινεσότα, η Αϊόβα και το Ιλινόις, θα μπορούσαν να δουν την αγορά ως έναν τρόπο για να ενισχύσουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους.
Δεν είναι σαφές εάν η νομοθεσία για τα ανανεώσιμα καύσιμα θα μπορούσε να περάσει από μια Γερουσία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων. Οι γερουσιαστές που εκπροσωπούν τις πετρελαϊκές πολιτείες είναι λιγότερο πιθανό να πιέσουν για νομοθεσία που μεταβαίνει μακριά από τη βιομηχανία πετρελαίου.

Ζήτηση

Η αμερικανική αγορά πετρελαίου έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία λόγω του κοροναϊού.
Η ζήτηση για βενζίνη έχει μειωθεί μέχρι στιγμής κατά 13% το 2020, αναγκάζοντας πολλά διυλιστήρια να κλείσουν ή να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις για παραγωγή περισσότερου βιοντίζελ.

Πολλά διυλιστήρια ανακοίνωσαν φέτος σχέδια μετατροπής εγκαταστάσεων για παραγωγή ανανεώσιμων ντίζελ, υποστηριζόμενα από κρατικά κίνητρα.
Στην Καλιφόρνια, τα διυλιστήρια μπορούν να παράγουν εμπορεύσιμες ποσότητες ανανεώσιμου ντίζελ, επειδή έχει χαμηλότερη ένταση άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα και τα πωλούν σε άλλους παραγωγούς καυσίμων.
Το Όρεγκον έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα και πολλές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ αναπτύσσουν επίσης πρότυπα για ανανεώσιμο ντίζελ.
Η βιομηχανία πετρελαίου ανέμενε περισσότερα κίνητρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εάν ο Biden κέρδιζε την προεδρία.

Τον Αύγουστο, ο Biden δήλωσε ότι «μια κυβέρνηση Biden θα προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αιθανόλη και άλλα βιοκαύσιμα για να βοηθήσει την αγροτική Αμερική και τους αγρότες της χώρας μας και θα τιμήσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η βιομηχανία ανανεώσιμων καυσίμων στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και τον ηγετικό ρόλο που θα διαδραματίσει η αμερικανική γεωργία στον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
" Η παραγωγή ανανεώσιμου ντίζελ βοηθά επίσης τα διυλιστήρια να μειώσουν την έκθεσή τους στο κόστος για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις ανάμειξης βιοκαυσίμων των ΗΠΑ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης