Διεθνή

Turkish Stream και Akkuyu στο επίκεντρο της συνάντησης Putin – Erdogan στις 10 Μαρτίου

Turkish Stream και Akkuyu στο επίκεντρο της συνάντησης Putin – Erdogan στις 10 Μαρτίου
Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 9-10 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συζητήσουμε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου τουρκική Stream και πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν όλο το φάσμα των θεμάτων των Ρωσο-Τουρκικών σχέσεων, με έμφαση στην περαιτέρω αποκατάσταση των αμοιβαίως επωφελών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων και της υλοποίησης κατασκευής κοινών έργων, όπως του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream» αναφέρει η υπηρεσία Τύπου.
Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 9-10 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου, με τον οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσουν σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Κρεμλίνου (ΕΔΩ) την προμήθεια των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα συμμετάσχει στην έκτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσο-Τουρκικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες «αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για την έγκαιρη πτυχές των περιφερειακών ζητημάτων, την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης