Χρηματιστήριο & Αγορές

Αναστολή διαπραγματεύσεων για Βιοχάλκο και Cenergy σε Ελλάδα και Βέλγιο ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων

Αναστολή διαπραγματεύσεων για Βιοχάλκο και Cenergy σε Ελλάδα και Βέλγιο ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων
Η Βιοχάλκο έχει θετική πορεία το τελευταίο διάστημα, καθώς διαθέτει σημαντικό ανεκτέλεστο έργων
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών Βιοχάλκο και Cenergy.Οι μετοχές έκαναν πράξεις στα πρώτα λεπτά, ωστόσο πλέον η διαπραγμάτευση έχει σταματήσει, προφανώς μέχρι να δοθούν επίσημες ενημερώσεις από τις εταιρείες.

Τα ακριβή αίτια της απόφασης αναμένεται να γίνουν γνωστά άμεσα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα υπήρξε έντονη φημολογία στην αγορά περί συμφωνίας του ομίλου Βιοχάλκο για την πώληση της θυγατρικής του Cenergy σε γαλλικό πολυεθνικό Όμιλο (Nexans).

Η θέση της Βιοχάλκο

Πηγές της Βιοχάλκο αναφέρουν πάντως ότι, μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι πιθανή δεδομένου ότι η εταιρεία έχει θετική πορεία το τελευταίο διάστημα, διαθέτει ανεκτέλεστο έργων, ως εκ τούτου, “ο ορίζοντας για την εταιρεία είναι ανοικτός”, όπως επισημαίνεται.
Εξάλλου, η γαλλική εταιρεία είναι ανταγωνίστρια της Cenergy σε έργα στην Ελλάδα ενώ διαθέτει μονάδα παραγωγής καλωδίων.
H Cenergy η οποία εξασφάλισε δυο σημαντικά συμβόλαια σε ΗΠΑ και Aγγλία διαθέτει σημαντικό ανεκτέλεστο έργων. Συγκεκριμένα, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Cenergy επιλέχθηκε για την παραγωγή και προμήθεια σωληνών χάλυβα για ένα μεγάλο υποθαλάσσιο αγωγό στον Κόλπο του Μεξικού ( King’s Quay ) ενω η θυγατρική της, Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables), θα προμηθεύσει το μεγαλύτερο στον κόσμο θαλάσσιο αιολικό πάρκο με υποβρύχια καλώδια inter-array και με εξαρτήματα. ( Dogger Bank – Aγγλία ).
Και για τα δυο έργα δεν ανακοινώθηκε το ύψος των συμβάσεων καθώς το δεύτερο ξεκινά το 2021 ενω για το πρώτο θα απαιτηθεί χρόνος. Μέχρι σήμερα η Cenergy έχει ανεκτέλεστο έργων 640 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών της Cenergy ανήλθε στα 496,6 εκατ. ευρώ, ενω τα καθαρά κέρδη Ebidta ανήλθαν σε 42,4 εκατ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης