Κοινοπραξία Eni - HitecVision για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην σκανδιναβική αγορά - Στο επίκεντρο τα υπεράκτια αιολικά

Κοινοπραξία Eni - HitecVision για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην σκανδιναβική αγορά - Στο επίκεντρο τα υπεράκτια αιολικά
Η Eni θα έχει μερίδιο 69,6% και η HitecVision μερίδιο 30,4%.

Η Eni και ο Νορβηγός επενδυτής HitecVision έχουν δημιουργήσει μια κοινοπραξία με σκοπό την ανάπτυξη νέων έργων υπεράκτιων αιολικών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νορβηγία και τη σκανδιναβική αγορά.

Ως πρώτο βήμα, η Vargronn θα επιδιώξει ευκαιρίες στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας συμμετέχοντας στις επερχόμενες νορβηγικές διαδικασίες υποβολής προσφορών για υπεράκτιες άδειες. Η Eni θα έχει μερίδιο 69,6% και η HitecVision μερίδιο 30,4%.

Η Vargronn θα διερευνήσει ευκαιρίες εντός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με μια μακροπρόθεσμη φιλοδοξία να επιτύχει μια εγκατεστημένη χωρητικότητα στην περιοχή του 1GW έως το 2030.

Ο Olav Hetland, πρώην υπεύθυνος για τις υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες της Statkraft, του μεγαλύτερου παραγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Vargronn, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ανυπομονούμε να είμαστε μέρος μιας νέας αγοράς υπεράκτιων αιολικών στη Νορβηγία, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και την εμπειρία που χτίστηκαν εδώ και δεκαετίες στον νορβηγικό τομέα πετρελαίου».

Η HitecVision είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής του ιδιωτικού τομέα στη νορβηγική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει ανακοινώσει τη φιλοδοξία να γίνει επίσης σημαντικός συντελεστής της ενεργειακής μετάβασης μέσω μελλοντικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποδομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ole Ertvaag, ανέφερε ότι: «Ως παγκόσμιος ηγέτης στις υπεράκτιες επιχειρήσεις και ένα σημαντικό ενεργειακό έθνος, η Νορβηγία είναι σε θέση να αναπτύξει μια κορυφαία υπεράκτια αιολική βιομηχανία και να ξεκλειδώσει σημαντική δημιουργία αξίας. Βλέπουμε αυτή την ευκαιρία ως μια ελκυστική επενδυτική υπόθεση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης