Ενέργεια

Baker Hughes: Νέα αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ – Πτώση 2% για το πετρέλαιο

Baker Hughes: Νέα αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ – Πτώση 2% για το πετρέλαιο
Οι πλατφόρμες αυξήθηκαν κατά 10 και διαμορφώθηκαν στις 236
Αύξηση σημείωσε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών εγκταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα, εν μέσω πανδημίας.
Οι πλατφόρμες αυξήθηκαν κατά 10 και διαμορφώθηκαν στις 236, έναντι 226 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου ανήλθαν σε 73, από 71 προηγουμένως.
Οι συνολικές ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης, αυξήθηκαν κατά 12 στις 312 από 300.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν έως και πανω από 2% την Παρασκευή 13/11/2020, πιεσμένες από την αύξηση της παραγωγής από τη Λιβύη και τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση καυσίμων.
Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 1,65%, στα 42,81 $ το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφαν απώλειες 2,14%, στα 40,24 $ το βαρέλι.
Πιέσεις

Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έχει αυξηθεί στα 1.215 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με το Reuters, αύξηση από 1,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που ανακοίνωσε στις 7 Νοεμβρίου η National Oil Corp.
Επίσης, πιέσεις τις τιμές, προκάλεσαν τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια υποχώρηση 913.000 βαρελιών.
«Στην ουσία, κάποιος από τους παράγοντες που αισθάνονταν καλά από το εμβόλιο Pfizer έχει φθαρεί και τα απογοητευτικά στοιχεία της ΕΙΑ δημιούργησαν μια κάπως προς τα κάτω διόρθωση», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian επικεφαλής της έρευνας βασικών προϊόντων στην BNP Paribas.
"Ωστόσο, ο OPEC + είναι έτοιμος να τροποποιήσει την παραγωγή του και περιμένουμε ακόμα τα αποτελέσματα άλλων εμβολίων που μπορεί να είναι ευκολότερα να διανεμηθούν, καθώς δεν θα χρειαστούν ψυκτική αποθήκευση."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης