Φυσικό Αέριο

Βίαια διόρθωση στις τιμές για το φυσικό αέριο λόγω χαμηλών προσδοκιών για την ζήτηση και αύξησης αποθεμάτων

Βίαια διόρθωση στις τιμές για το φυσικό αέριο λόγω χαμηλών προσδοκιών για την ζήτηση και αύξησης αποθεμάτων
Κάτω από τα 2,7 δολ/mmbtu κινούνται οι τιμές spot του φυσικού αερίου μετά το -10% κατά την χθεσινή (16/11) ημέρα
Τα στοιχεία για τον καιρό δημιούργησαν «σαφώς» πτωτικές τάσεις για το φυσικό αέριο το σαββατοκύριακο, με την πρόβλεψη της ζήτησης να υποχωρεί σε σύγκριση με τις προσδοκίες της Παρασκευής, σύμφωνα με την Bespoke.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου υποχώρησαν τη Δευτέρα και οι πωλήσεις εντατικοποιήθηκαν μετά το άνοιγμα της αγοράς, οδηγώντας τις τιμές στο βασικό κατώτατο σημείο της 9ης Νοεμβρίου στα 2,965 δολάρια και ανοίγοντας τον δρόμο για το χαμηλό της 20ης Ιουλίου στα 2,785 δολάρια με καθαρή θέση των πωλητών.
Αντίστοιχα η spot αγορά υποχώρησε 10% και σήμερα 17/11 βρίσκεται στα 2.686 δολ.
Η πτώση των τιμών ήρθε καθώς οι τελευταίες προβλέψεις μείωσαν τις προσδοκίες ζήτησης για θέρμανση βάσει του καιρού και σηματοδότησαν ότι οι ήπιες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να συνεχισθούν και στις αρχές Δεκεμβρίου.
Στις 14:10 GMT, τα συμβόλαια φυσικού αερίου για τον Ιανουάριο διαπραγματεύονται στα 2,950 $, μειωμένα κατά 0,172 $ ή -5,51%.

Υψηλότερα τα αποθέματα  στις ΗΠΑ

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εγχώριες προμήθειες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια κυβικά πόδια για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Νοεμβρίου.
Κατά μέσο όρο, τα στοιχεία για τον εφοδιασμό, τα οποία καθυστέρησαν μια ημέρα αυτή την εβδομάδα λόγω των διακοπών της Ημέρας των Βετεράνων της Τετάρτης, αναμενόταν να δείχνουν πτώση 4 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών για την εβδομάδα, σύμφωνα με αναλυτές που ρωτήθηκαν από την S&P Global Platts.
Τα συνολικά αποθέματα ανέρχονται τώρα στα 3,927 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αυξημένα κατά 196 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια σε σχέση με  ένα χρόνο πριν και 176 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια πάνω από τον πενταετή μέσο όρο, ανέφερε η κυβέρνηση.

Προβλέψεις

Η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών που μόλις πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε αριθμό ρεκόρ συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και θέσεων option.
Οι πωλήσεις θα μπορούσαν ακόμη και να επεκταθούν και την επόμενη εβδομάδα με βάση τα σχόλια των αναλυτών της Tudor, Pickering, Holt & Co (TPH).
Οι αναλυτές αναμένουν μια καθαρή «ένεση» στην αποθήκευση της αμερικανικής κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα, καθώς "ο χειμώνας καθυστερεί".
Η εταιρεία εξέδωσε μια προκαταρκτική εκτίμηση για «ένεση» 20 Bcf.
"Τα στοιχεία για την αποθήκευση της Παρασκευής δεν ήταν ασυνήθιστα λόγω της εποχικότητας, καθώς έξι από τα τελευταία επτά χρόνια υπήρξε αύξηση της αποθήκευσης για την αντίστοιχη εβδομάδα, αλλά το μέγεθος αυτής της εβδομάδας αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική απόκλιση από τους κανόνες του μείον 46 Bcf", ανέφεραν οι αναλυτές της TPH.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης