Ενέργεια

Πρωτοβουλία για το πράσινο υδρογόνο στις ΗΠΑ με την συνεργασία της Mitsubishi Power

Πρωτοβουλία για το πράσινο υδρογόνο στις ΗΠΑ με την συνεργασία της Mitsubishi Power
Στόχος είναι η ανάπτυξη υποδομής στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία για το πράσινο υδρογόνο ξεκίνησε για την ανάπτυξη των δυτικών πολιτειών στις ΗΠΑ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς CO2.
Η Mitsubishi Power συνεργάστηκε με το Green Hydrogen Coalition και το Western Interstate Energy Board για να ξεκινήσουν μια νέα πρωτοβουλία για την ανάπτυξη υποδομής H2 στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία Western Green Hydrogen Initiative (WGHI) ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα σε μια εικονική εκδήλωση σε συνεργασία με το National Association of State Energy Officials.
Το WGHI είναι μια εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για να βοηθήσει τις ενδιαφερόμενες πολιτείες και τους εταίρους να προχωρήσουν και να επιταχύνουν της ανάπτυξης υποδομής πράσινου υδρογόνου στις Δυτικές περιοχές προς όφελος της οικονομίας και του περιβάλλοντος της περιοχής.
Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή ενδιαφερομένων Δυτικών πολιτειών και δύο επαρχίες του Καναδά.

Το WGHI θα χρησιμεύσει ως συντονιστική επιτροπή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας περιφερειακής στρατηγικής πράσινου υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας και διάρκειας αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βάση το πράσινουδρογόνο.

Η Mitsubishi Power θα υποστηρίξει τις προσπάθειες. Ο κατασκευαστής παραγωγής ενέργειας συνεργάζεται επί του παρόντος με την Intermountain Power Agency και άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σχετικά με το υδρογόνο τόσο για αεριοστρόβιλους όσο και για αποθήκευση ενέργειας.
Η Green Hydrogen Coalition συνεργάσθηκε με τη Mitsubishi τον Σεπτέμβριο για το POWERGEN + σχετικά με τα σχέδια H2 χωρίς άνθρακα για το μέλλον.

Παραγωγή ενέργειας

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ένταση άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα έχει αντικατασταθεί από συνδυασμό φυσικού αερίου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Americas, Paul Browning.

«Για να επιτύχουμε την επόμενη φάση απανθρακοποιήσης στη Δύση, θα χρειαστούμε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας και πράσινο υδρογόνο.
Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την Πρωτοβουλία Δυτικού Πράσινου Υδρογόνου επειδή πιστεύουμε ότι το πράσινο υδρογόνο είναι μια απαραίτητη τεχνολογία για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα στον τομέα της ενέργειας. "
«Ο Συνασπισμός Πράσινου Υδρογόνου (Green Hydrogen Coalition) είναι υπερήφανος που βοηθά στην έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας που είναι ζωτικής σημασίας για την κίνηση μας προς ένα μέλλον ουδέτερο από άνθρακα », δηλώνει η Δρ Laura Nelson, Εκτελεστική Διευθύντρια της GHC και πρώην σύμβουλος ενεργειακής πολιτικής στον κυβερνήτη της Γιούτα. «Ως καθαρός πόρος για πολλαπλούς διαφορετικούς τομείς, το πράσινο υδρογόνο είναι το νέο καθαρό στρατηγικό καύσιμο για όλους."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης