Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην «εντατική» ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά - Τι αποκαλύπτει η έρευνα της PetroLMI

Στην «εντατική» ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά - Τι αποκαλύπτει η έρευνα της PetroLMI
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, η απασχόληση του Καναδά στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 11,51%

Συνολικά, το 37% των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά κατέφυγαν σε μόνιμες απολύσεις λόγω της «πανδημικής» τιμής του πετρελαίου και της πτώσης της ζήτησής του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης αγοράς εργασίας PetroLMI. Οι εταιρείες ενέργειας στον Καναδά εισήγαγαν μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας σε όλους τους οργανισμούς τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έρευνας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, το 68% των εργαζομένων δήλωσε ότι η εταιρεία τους είχε εφαρμόσει τουλάχιστον ένα μέτρο μείωσης του κόστους εργασίας από την έναρξη της πανδημίας, ενώ το 54% είχε εφαρμόσει πολλαπλά μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας.

Μέτρα

Εκτός από τις μόνιμες απολύσεις, άλλα μέτρα περιελάμβαναν το «πάγωμα» πρόσληψης για το 35% των εταιρειών, τη μείωση των μισθών των στελεχών για το 29%,τη μείωση της αμοιβής των εργαζομένων για το 28%, προσωρινές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 27% των εταιρειών και τη μείωση ωραρίου για το 21%.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι: «Ενώ σχεδόν 4 στους 10 εργαζόμενους στον τομέα ενέργειας που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι η εταιρεία τους εφάρμοζε μόνιμες απολύσεις, πολλές ήταν οι εταιρείες που αναζητούσαν εναλλακτικές λύσεις έναντι των απολύσεων. Για τους εργοδότες, η διαπραγμάτευση μειωμένων μισθών, ωρών, παροχών, μπόνους ήταν μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση των εργαζομένων - ειδικά εκείνων με μοναδικές δεξιότητες».

Απώλειες θέσεων εργασίας

Ενδεικτικό στοιχείο της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ήταν το γεγονός ότι στο β’ τρίμηνο του έτους οι απώλειες θέσεων εργασίας έφτασαν τις 43.000. η απασχόληση στον τομέα της βιομηχανίας έπεσε κατά 7,3% και ήταν η πιο απότομη πτώση.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία εργασίας της PetroLMI για τον Οκτώβριο του 2020, η απασχόληση του Καναδά σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 2,78% ή 4.452 εργαζόμενους, τον περασμένο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, η απασχόληση του Καναδά στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 11,51% (21.416 εργαζόμενοι). Τέλος, η απασχόληση πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καναδά σημείωσε ανοδική τάση από τον Ιούνιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης