Ενέργεια

ΗΠΑ: Οι traders γεμίζουν τια αποθήκες με ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης - Μεγάλη μείωση στη ζήτηση

ΗΠΑ: Οι traders γεμίζουν τια αποθήκες με ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης - Μεγάλη μείωση στη ζήτηση

Η ζήτηση για αποθήκευση αποσταγμάτων στο λιμάνι της Νέας Υόρκης εκτινάχθηκε σε περίπου 300.000 βαρέλια αυτόν τον μήνα

 

Οι traders σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές αποθήκευσης κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ με καύσιμα απόσταξης, όπως ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με στοιχεία του The Tank Tiger τη Δευτέρα, ένδειξη βαθύτερης υπερπροσφοράς που είναι βαρύνοντας τα κέρδη των διυλιστηρίων.

Ο θερμότερος από τον αναμενόμενο χειμερινός καιρός στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη μείωσε τη ζήτηση αποσταγμάτων και έπληξε τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, παράγοντας που οδήγησε σε πιο ήπια κέρδη πρώτου τριμήνου από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και τα κορυφαία ανεξάρτητα διυλιστήρια.

Οι διαφορές μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού και ντίζελ των ΗΠΑ, ή «ρωγμές» που αντικατοπτρίζουν τα περιθώρια διύλισης, έχουν μειωθεί περισσότερο από 30% μέχρι στιγμής φέτος σε κάτω από τα 25 δολάρια το βαρέλι.
Παλεύοντας να βρουν διεξόδους για τα πλεονάζοντα αποστάγματά τους, οι traders προσπαθούν να το παρκάρουν σε δεξαμενές αποθήκευσης στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του Tank Tiger, Steven Barsamian. Η αποθήκευση στο Λιμάνι τους επιτρέπει να εξάγουν στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο έτος, όταν βελτιωθεί η ζήτηση, πρόσθεσε.

Η ζήτηση για αποθήκευση αποσταγμάτων στο λιμάνι της Νέας Υόρκης εκτινάχθηκε σε περίπου 300.000 βαρέλια αυτόν τον μήνα, από σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον προσφοράς τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αποθήκευσης The Tank Tiger. Τα δεδομένα ζήτησης αποθήκευσης του Tank Tiger μετρούν το ενδιαφέρον των προσφερόντων για μίσθωση δεξαμενών αποθήκευσης.
Τα αποστάγματα στα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου στα 116,6 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς η ζήτηση μειώθηκε 5% από το προηγούμενο έτος στα 3,55 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το πιο αδύναμο για αυτήν την περίοδο από το 2022, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η άνοδος των μετοχών και η αδύναμη ζήτηση ώθησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ στο contango τις τελευταίες εβδομάδες, μια δομή αγοράς όπου οι τρέχουσες τιμές ενός εμπορεύματος είναι χαμηλότερες από τις μελλοντικές τιμές.
Τα διυλιστήρια κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής και της Δύσης στρέφονται στην παραγωγή περισσότερης βενζίνης από ό,τι αποσταγμάτων, κάτι που θα μειώσει την υπερπροσφορά και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους, ανέφερε η εταιρεία.
"Είμαστε εποικοδομητικοί. Πιστεύουμε ότι η αγορά θα επιστρέψει", δήλωσε ο Brian Mandell, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Marketing and Commercial της Phillips 66.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης