Τελευταία Νέα

ΕΙΑ: Αύξηση ρεκόρ στην προσθήκη αιολικής ενέργειας φέτος στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Αύξηση ρεκόρ στην προσθήκη αιολικής ενέργειας φέτος στις ΗΠΑ
Στα 23 GW η προστιθέμενη χωρητικότητα φέτος σύμφωνα με την IEA
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να καταγράψουν αύξηση ρεκόρ στην αιολική ενέργεια με 23 gigawatt (GW) προστιθέμενης χωρητικότητας φέτος, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2012 κατά περίπου 10 GW, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη.
Φέτος, οι προσθήκες αιολικής χωρητικότητας αναμένεται να είναι υψηλότερες από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της επικείμενης κατάργησης της πλήρους αξίας της πίστωσης φόρου παραγωγής των ΗΠΑ (PTC) στο τέλος του 2020.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, εγκαταστάθηκαν συνολικά 5 GW χωρητικότητας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.
Άλλα 18,5 GW πρόκειται να συνδεθούν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, καθώς είναι τυπικό οι εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας να είναι συνδεδεμένες στο τέλος κάθε έτους, σημείωσε η ΕΙΑ.

Σύνδεση

Ο Δεκέμβριος είναι συνήθως ο μήνας με τις περισσότερες προσθήκες χωρητικότητας και φέτος τα 9,6 GW προγραμματίζονται για τον τελευταίο μήνα του έτους.
Τα προηγούμενα 10 χρόνια, συνολικά το 41% των ετήσιων προσθηκών αιολικής δυναμικότητας έγιναν το Δεκέμβριο.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2020, η αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ εγκατέστησε σχεδόν 2 GW νέας χωρητικότητας αιολικής ενέργειας, καταγράφοντας ρεκόρ για προσθήκες τρίτου τριμήνου και ανεβάζοντας τη συνολική αμερικανική χωρητικότητα σε σχεδόν 112 GW, ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (AWEA) στην τελευταία έκθεσή της στα τέλη Οκτωβρίου.

Μερίδιο αγοράς

Οι αιολικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ βρίσκονται σε ρυθμό για έτος - ρεκόρ, με τις προσθήκες χωρητικότητας να αυξάνονται έως το τρίτο τρίμηνο  κατά 72% σε σύγκριση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2019.
Η αιολική ενέργεια έχει αυξήσει το μερίδιό της στο αμερικανικό ενεργειακό μείγμα καθώς η κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται.
Η κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να αυξάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 2019. Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν, η αιολική ενέργεια - σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - αντιπροσώπευε το 24% της κατανάλωσης ΑΠΕ στις ΗΠΑ. Πέρυσι, η αιολική ενέργεια ξεπέρασε την υδροηλεκτρική ενέργεια για να γίνει η πιο χρησιμοποιημένη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης