Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Σκωτία «περνά» από τις ΑΠΕ - Το στρατηγικό σχέδιο

H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Σκωτία «περνά» από τις ΑΠΕ - Το στρατηγικό σχέδιο
Yπάρχει σαφής υποστήριξη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

Η κυβέρνηση της Σκωτίας δημοσίευσε σήμερα το Εθνικό της Σχέδιο, το οποίο έχει για πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, στο έγγραφο που αναγράφονται οι ιδέες της ευρείας πολιτικής, υπάρχει σαφής υποστήριξη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της υποστήριξης για την εκ νέου τροφοδοσία ενέργειας και την επέκταση των υφιστάμενων αιολικών πάρκων στην ξηρά. Η προστασία για εθνικά πάρκα και εθνικές περιοχές θα συνεχίσει να ισχύει, πρόσθεσε.

Ο διευθυντής πολιτικής της Scottish Renewables Morag Watson χαιρέτισε τη δημοσίευση του εγγράφου και τη δέσμευσή του για δράση στο κλίμα. «Η υποστήριξη των υφιστάμενων αιολικών πάρκων δείχνει ότι ακολουθούμε τις εξελίξεις στις ΑΠΕ. Επίσης, είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία που προσφέρει ήδη οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε ολόκληρη τη Σκωτία».

Στη συνέχεια, στάθηκε στην περιβαλλοντική σημασία των συγκεκριμένων μέτρων, δεδομένου ότι «είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο προγραμματισμός στην ανάπτυξη των τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας που θα επιτύχουν τον στόχο για μηδενικές εκπομπές».

Έκθεση της Scottish Renewables παρουσιάζει τους κινδύνους των στόχων της Σκωτίας για το κλίμα

Οι 32 τοπικές αρχές της Σκωτίας αντιμετωπίζουν ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους της κλιματικής αλλαγής της χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα του κλάδου της βιομηχανίας Scottish Renewables.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με τα προγράμματα στα συμβούλια της Σκωτίας, έχει μειωθεί κατά 20% από το 2011, αλλά ο αριθμός των αιτήσεων που θα πρέπει να χορηγήσουν πρέπει να αυξηθεί εάν η Σκωτία θέλει να παραμείνει στο δρόμο προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2045.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τετραπλασιάσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε η Scottish Renewables.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας της Σκωτίας αυξήθηκε από 2,8 GW σε 11,6 GW, με 417 αιτήσεις. Προκειμένου όμως η Σκωτία να ανταποκριθεί στο πιο φιλόδοξο «κερδοσκοπικό» σενάριο της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής,πρέπει να εγκαταστήσει 134 GW παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να καλύψει το μηδέν έως το 2045.

Το κρυφό εμπόδιο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Scottish Renewables, Claire Mack, χαρακτήρισε την κατάσταση «κρυφό εμπόδιο στο καθαρό μηδέν», διευκρινίζοντας ότι: «Είναι σαφές από αυτήν την έρευνα ότι οι τοπικές αρχές της Σκωτίας δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που θα απαιτηθούν καθώς μετατοπίζουμε το ενεργειακό μας σύστημα σε ένα με βάση την ανανεώσιμη παραγωγή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την δράση. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα στιβαρό σύστημα σχεδιασμού».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει δεσμευτεί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η ταχύτητα της μετάβασης την οποία πρέπει να αναλάβουμε αν θέλουμε να το κάνουμε είναι άνευ προηγουμένου και οι Υπουργοί πρέπει τώρα να λάβουν υπόψη την ανάγκη για το σύστημα σχεδιασμού»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης