Φυσικό Αέριο

Το πλοίο τοποθέτησης σωλήνων του Nord Stream 2 αναχωρεί για το Καλίνινγκραντ

Το πλοίο τοποθέτησης σωλήνων του Nord Stream 2 αναχωρεί για το Καλίνινγκραντ
Η κατασκευή του αγωγού 1 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά πρέπει να διαμορφωθούν περίπου 120 χλμ στα ύδατα της Δανίας
Το σκάφος τοποθέτησης σωληνώσεων Akademik Cherskiy, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, εγκατέλειψε το γερμανικό κόμβο έργου του Mukran και κατευθύνεται προς το ρωσικό λιμάνι του Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon την Παρασκευή 27/11/2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το πλοίο, το οποίο σταθμεύει στο Mukran τον τελευταίο μήνα, αναμένεται να φτάσει στο Καλίνινγκραντ στις 28 Νοεμβρίου.
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 κόστους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον οποίο η Μόσχα θέλει να κατασκευάσει στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας για να αυξήσει την ποσότητα του ρωσικού αερίου που μπορεί να αποσταλεί στην Ευρώπη χωρίς να χρειαστεί να περάσει από την Ουκρανία, έχει βρεθεί το επίκεντρο των εντάσεων της Ρωσίας με τη Δύση.

Εργασίες κατασκευής

Η κατασκευή του αγωγού 1.230 χιλιομέτρων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί μια τελική έκταση περίπου 120 χιλιομέτρων στα ύδατα της Δανίας.
Οι εργασίες σταμάτησαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η εταιρεία τοποθέτησης σωλήνων η ελβετική-ολλανδική Allseas ανέστειλε τις δραστηριότητές της μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν εταιρείες που παρέχουν σκάφη για την τοποθέτηση των σωλήνων.
Ο Nord Stream 2 κατασκευάζεται από τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, με το ήμισυ της χρηματοδότησης να παρέχεται από τη Γερμανία και την Wintershall της BASF, την αγγλο-ολλανδική μεγάλη πετρελαϊκή Shell, την Αυστρία OMV και την γαλλική Engie.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης