Τίθεται σε λειτουργία το νέο αιολικό project της Iberdrola στην Ισπανία που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ

Τίθεται σε λειτουργία το νέο αιολικό project της Iberdrola στην Ισπανία που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ
Η εκκίνηση του Puylobo θα αποτρέψει τις ετήσιες εκπομπές στην ατμόσφαιρα 19.000 τόνων / CO2

H κατασκευή αιολικού πάρκου σε χρόνο ρεκόρ και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ολοκληρώθηκε στην Ισπανία, με τη συμμετοχή 120 επαγγελματιών του κλάδου, στο ευρύ πλαίσιο των έργων της Iberdrola.

H ισπανική εταιρεία-κολοσσός προχωρά ακάθεκτη τα επενδυτικά της σχέδια και προωθεί την ενεργειακή μετάβαση. Ενδεικτικό παράδειγμα, το αιολικό πάρκο Puylobo στην επαρχία της Σαραγόσα που ξεκίνησε την λειτουργία του σε χρόνο ρεκόρ οκτώ μηνών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαθέτει ισχύ 49 MW που διανέμεται σε 14 ανεμογεννήτριες, τύπου SG 3,4-132. Η εκκίνηση του Puylobo θα αποτρέψει τις ετήσιες εκπομπές στην ατμόσφαιρα 19.000 τόνων / CO2 και μέρος της παραγωγής της θα παρέχει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα 13.500 σημεία τροφοδοσίας του δικτύου της Vodafone στην Ισπανία από τον Ιανουάριο, μετά τον μακροπρόθεσμο καθαρισμό συμφωνία αγοράς και πώλησης ενέργειας (PPA) που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η συνολική εικόνα της Iberdrola

Με το Puylobo, η Iberdrola ολοκλήρωσε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο την κατασκευή έργων 122 MW στην Αραγονία συμπεριλαμβανομένου του αιολικού πάρκου El Pradillo (23 MW), στη Σαραγόσα και σε λειτουργία από τον Ιανουάριο, και το πρώτο του φωτοβολταϊκό εργοστάσιο -Azaila , 50 MW, που ολοκληρώνει την κατασκευή του στο Teruel. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία αυξάνει τα ανανεώσιμα MW εγκατεστημένα στην περιοχή σε περίπου 500.

Η Αραγονία είναι μία από τις περιοχές στις οποίες η Iberdrola αποφάσισε να συνεχίσει να επενδύει, διπλασιάζοντας την ανανεώσιμη δέσμευσή της τα επόμενα χρόνια, με την επεξεργασία σχεδόν 500 MW. Επιπλέον, η Iberdrola σχεδιάζει να προωθήσει την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων με 700 MW εγκατεστημένης ισχύος σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής.

Τήρηση του πλάνου

Η Iberdrola είναι πεπεισμένη ότι η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να λειτουργήσει ως βασικός μοχλός. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία ξεκίνησε ένα ιστορικό επενδυτικό σχέδιο για την περίοδο 2020-2025, με στόχο να διπλασιάσει την ανανεώσιμη ικανότητά της και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της ενεργειακής επανάστασης που αντιμετωπίζουν οι κύριες οικονομίες του κόσμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης