Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Fitch Ratings «βλέπει» στα 45 δολ/βαρέλι τις τιμές πετρελαίου το 2021 - Που οφείλεται η χαμηλή εκτίμηση

Η Fitch Ratings «βλέπει» στα 45 δολ/βαρέλι τις τιμές πετρελαίου το 2021 - Που οφείλεται η χαμηλή εκτίμηση
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν όταν μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer-BioNTech και Moderna, ανακοίνωσαν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας άνω του 90% τον περασμένο μήνα

Oι Fitch Ratings αναμένει ότι οι τιμές Brent θα μειωθούν στα 45 $ ανά βαρέλι το 2021 - παρόλο που υπάρχουν καλά νέα στο μέτωπο του εμβολίου, ανέφερε αυτή η εβδομάδα ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και αναμεταδίδει το CNBC.

Ειδικότερα, αυτό είναι σχεδόν 9% χαμηλότερο από αυτό που προβλέπει η δημοσκόπηση του Refinitiv Eikon. Το αργό πετρέλαιο του Brent θα μπορούσε να είναι περίπου στα 49,35 δολάρια το επόμενο έτος με τα 50 δολ. να είναι η πιο κοινή πρόβλεψη, σύμφωνα με έρευνα 36 αναλυτών. Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένει ότι το διεθνές σημείο αναφοράς θα είναι στα 46,59 $.

Ο Dmitry Marinchenko, ανώτερος διευθυντής της Fitch Ratings, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πιο προσεκτική. «Αναμένουμε ότι οι τιμές θα είναι, κατά μέσο όρο, στα 45 δολάρια το επόμενο έτος. Αυτό προϋποθέτει ότι η ζήτηση θα παραμείνει ασθενής μέχρι τουλάχιστον το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεδομένου ότι η πρόοδος με τον μαζικό εμβολιασμό πιθανότατα δεν θα είναι πολύ γρήγορη» είπε χαρακτηριστικά στο «Capital Connection» του CNBC.

Η εμπλοκή των εμβολίων στις τιμές πετρελαίου

Αυτή την εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer κατά του ιού και είναι προγραμματισμένο να δοθεί σε ιατρούς από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι πιθανότατα θα χρειαστούν μήνες πριν διατεθούν ευρέως τα εμβόλια.

Όπως είναι γνωστό, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν όταν μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer-BioNTech και Moderna, ανακοίνωσαν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας άνω του 90% τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, ο Marinchenko είπε ότι τα εμβόλια «πιθανότατα δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο» στη ζήτηση πετρελαίου μέχρι το δεύτερο μισό του 2021. «Με την αδύναμη ζήτηση και με τον ΟΠΕΚ να προσπαθεί να διαχειριστεί τον εφοδιασμό για να αποφευχθούν μεγάλα πλεονάσματα ή ελλείμματα στην αγορά, αναμένουμε ότι οι τιμές θα είναι στα 45 $ το επόμενο έτος» διευκρίνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης