Ενέργεια

Το σχέδιο της Ινδίας για τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια καύσης άνθρακα

Το σχέδιο της Ινδίας για τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια καύσης άνθρακα
Η πρόταση, εάν εγκριθεί, θα βοηθήσει τα παλαιά εργοστάσια άνθρακα να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα

Το υπουργείο ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας προτείνει να επιτρέψει στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα να συνεχίσουν να πωλούν ενέργεια μετά την ολοκλήρωση των συμφωνιών τους με τους αγοραστές, σύμφωνα με μια επιστολή του Reuters, παρά τις εθνικές υποσχέσεις να κλείσουν παλιά εργοστάσια για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Η πρόταση, εάν εγκριθεί, θα βοηθήσει τα παλαιά εργοστάσια άνθρακα να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα, να αυξήσουν τη ρευστότητα στις βραχυπρόθεσμες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και να βοηθήσουν τις εταιρείες διανομής σε κράτη που αντιμετωπίζουν έλλειμμα ισχύος να αποκτήσουν φθηνότερη ενέργεια, ανέφερε το υπουργείο.

«Είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών να διατηρηθεί το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας όσο το δυνατόν χαμηλότερο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που στάλθηκε σε υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας των πολιτειών της Ινδίας και στους επικεφαλής των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας όπως η NTPC Ltd.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας είπε χθες (6/12) ότι μόνο τα μη αποδοτικά εργοστάσια θα κλείσουν. «Οι οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες που παρέχουν φθηνή ενέργεια θα εξακολουθούν  να λειτουργούν. Μικρά, αναποτελεσματικά εργοστάσια θα κλείσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης