Nέο deal της McDonald's - Σύμβαση αγοροπωλησίας με αιολικά πάρκα 326 MW στις ΗΠΑ

Nέο deal της McDonald's  - Σύμβαση αγοροπωλησίας με αιολικά πάρκα 326 MW στις ΗΠΑ
Αυτές οι συμφωνίες σηματοδοτούν την αυξανόμενη ηγεσία της McDonald στις επενδύσεις καθαρής ενέργειας

Ο αμερικανικός προγραμματιστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Apex Clean Energy υπέγραψε δύο συμφωνίες αγοράς αιολικής ενέργειας, μέσω του συστήματος PPA με συνολική ισχύ 326 MW της McDonald's.

Ειδικότερα, η McDonald's θα αγοράσει 200 ​​MW από το αιολικό πάρκο Caddo, που βρίσκεται στην κομητεία Caddo της Οκλαχόμα και 126 MW από το αιολικό πάρκο Lincoln Land, που βρίσκεται στο Morgan County, στο Ιλινόις. Το Caddo αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2021. Το Lincoln Land Wind βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Apex και αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες στα τέλη του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apex Clean Energy, Mark Goodwin είπε: «Η Apex είναι ενθουσιασμένη που είναι μακροπρόθεσμος συνεργάτης της McDonald's στις προσπάθειές της να αξιοποιήσει την κλίμακά της για να δημιουργήσει έναν υγιέστερο πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Αυτές οι συμφωνίες σηματοδοτούν την αυξανόμενη ηγεσία της McDonald στις επενδύσεις καθαρής ενέργειας και την αφοσίωσή της στην ανάπτυξη ανθεκτικών και βιώσιμων κοινοτήτων».

Η συνδρομή των ΑΠΕ

Σε όλη την Αμερική, εκατοντάδες αγροτικές πόλεις και κομητείες μεταμορφώνονται μέσω θέσεων εργασίας και οικονομικών οφελών που παρέχονται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάλιστα, προβλέπεται ισχυρή ανάκαμψη και οικονομικότερη ασφάλεια σε σύγκριση με πιο πριν.

Επίσης, η διευθύντρια βιωσιμότητας McDonald στην Β. Αμερική, Emma Cox σχολίασε ότι: «Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων στον κόσμο, η McDonald's βρίσκεται σε μοναδική θέση για να καταλύσει τη δράση γύρω από την κλιματική αλλαγή. Τα έργα μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την Apex θα αγγίξουν άμεσα και άμεσα τη ζωή εκείνων που ζουν σε αυτές τις τοπικές κοινότητες και θα διαδραματίσουν επίσης βασικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούμε και καλλιεργούμε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης