Τελευταία Νέα

RWE: Εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό project 474MW στην Σουηδία

RWE: Εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό project 474MW στην Σουηδία
Η RWE Renewables θα λειτουργεί και θα συντηρεί το αιολικό πάρκο όταν ολοκληρωθεί

Το αιολικό project  Nysäter στη Σουηδία, συνολικής ισχύος 474 MW άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, με το 20% του έργου αυτού να ανήκει στην RWE.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η πρώτη από τις 21 ανεμογεννήτριες που έχουν ήδη εγκατασταθεί έχει συνδεθεί στο δίκτυο τροφοδοσίας και έχει αρχίσει να παράγει ενέργεια, σύμφωνα με την RWE Renewables, η οποία κατέχει μερίδιο 20% στο έργο.
Παράλληλα, ένα ταμείο που συμβουλεύει η Energy Infrastructure Partners AG (EIP) κατέχει το υπόλοιπο του έργου, το οποίο βρίσκεται στο Viksjö, κοντά στο Härnösand.

Επίσης, η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2021, όταν θα αποτελείται από 114 στρόβιλους Nordex.
Αναμένεται να παράγουν αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να παρέχουν το ισοδύναμο της ετήσιας κατανάλωσης έως και 300.000 σουηδικών νοικοκυριών.
Η RWE Renewables θα λειτουργεί και θα συντηρεί το αιολικό πάρκο όταν ολοκληρωθεί.

Η διευθύνων σύμβουλός της για αιολικά και ηλιακά φωτοβολταϊκά στην ξηρά στην Ευρώπη & η APAC Katja Wünschel δήλωσε: "Το αιολικό πάρκο Nysäter θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της Σουηδίας.
Η συμμετοχή μας σε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο υπογραμμίζει το στόχο μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο».

Τέλος, η RWE διαθέτει και εκμεταλλεύεται ένα υπεράκτιο και δέκα αιολικά πάρκα στη Σουηδία, με χωρητικότητα άνω των 150MW, και έχει αναπτύξει αρκετά έργα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης