Πετρέλαιο

Η Equinor αγοράζει μερίδιο 49% σε ρωσική εταιρεία πετρελαίου από τη Rosneft

Η Equinor αγοράζει μερίδιο 49% σε ρωσική εταιρεία πετρελαίου από τη Rosneft
Η συμφωνία αφορά μερίδιο στην εταιρεία περιορισμένης ευθύνης LLC KrasGeoNaC (KGN), η οποία διαθέτει 12 συμβατικές άδειες εξερεύνησης
Η Equinor συμφώνησε να αγοράσει ένα ποσοστό 49% σε ρωσικά χερσαία περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου από τη Rosneft για 550 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Νορβηγική εταιρεία πετρελαίου την Παρασκευή 11/12/2020.

Η συμφωνία αφορά μερίδιο στην εταιρεία περιορισμένης ευθύνης LLC KrasGeoNaC (KGN), η οποία διαθέτει 12 συμβατικές άδειες εξερεύνησης και παραγωγής στην ανατολική Σιβηρία, ανακοίνωσε η Equinor.

Μία από τις 12 άδειες καλύπτει την ανάπτυξη του North Danilovsky, η οποία άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο και αναμένεται να παράγει 40.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bpd) έως το 2024, με επακόλουθα σχέδια να το αυξήσει στα 70.000 bpd, πρόσθεσε.

Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι η Equinor δεν συμμετείχε πλέον σε υπεράκτιες δραστηριότητες στη Θάλασσα του Okhotsk. "Τρυπήσαμε δύο πηγάδια πριν από λίγα χρόνια σε αυτήν την περιοχή και τα αποτελέσματα μας οδήγησαν να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλες περιοχές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Equinor Erik Haaland.

Εκτός από το πεδίο παραγωγής, οι νέες άδειες της Equinor προσφέρουν ένα μερίδιο έκτασης με δυνατότητα εξερεύνησης, πρόσθεσε. Αφορούν μόνο συμβατικά χερσαία έργα και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν σε κυρώσεις από τη Νορβηγία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξερεύνηση πετρελαίου στη Ρωσία, οι οποίες καλύπτουν τις εξελίξεις στην Αρκτική και το σχιστολιθικό βαθέων υδάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η Equinor και η Rosneft διατηρούν μια στρατηγική εταιρική σχέση στη Ρωσία από το 2012, καλύπτοντας κοινά έργα σε διάφορα μέρη της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης