Διεθνή

Στις 21 Δεκεμβρίου συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

Στις 21 Δεκεμβρίου συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου και όχι στις 29/12 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά
Με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία να έχουν ήδη αρχίσει και να προχωρούν κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εντείνονται οι πιέσεις στην Ευρώπη για την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Πράγματι μετά τις πιέσεις που άσκησε η Γερμανία, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου και όχι στις 29/12 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη να γίνουν πριν το 2021.

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη προσανατολίζονται προς αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων και προς επαναφορά των lockdown σε μια ύστατη προσπάθεια να προλάβουν την εξάπλωση του ιού και να αποτρέψουν ένα τρίτο κύμα από τις αρχές του 2021.
Η Γερμανία μπαίνει από αύριο Τετάρτη 16/12 σε αυστηρό εθνικό lockdown έως τις 10/1, όπως και η Ολλανδία, ενώ πιθανό είναι να ακολουθήσει και η Ιταλία και ενώ μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Δύσκολη η κατάσταση στη Σουηδία

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σουηδία, η οποία αν και δεν εφάρμοσε ούτε lockdown ούτε περιοριστικά μέτρα, φαίνεται πως χάνει το στοίχημα καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να προειδοποιούν πως πολύ σύντομα είναι πιθανό να εξαντληθούν οι κλίνες ΜΕΘ.
Αντίστοιχη πάντως είναι η εικόνα και στις ΗΠΑ όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 300.000 και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid είναι περισσότεροι από 109.000, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα τρίμηνο δοκιμασίας του δημόσιου συστήματος υγείας που δεν έχει προηγούμενο στην έως σήμερα ιστορία του.''

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης