Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας από την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της Next e.go

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας από την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της Next e.go
«Στο επίκεντρο του μετασχηματισμού προς μια κυκλική οικονομία, βρίσκεται η αστική κινητικότητα σύμφωνα με τον CEO της Next.e.GO
Σχετικά Άρθρα

Τα βασικά σημεία της συνεργασίας μεταξύ της Next e.go και της Enterpise Greece για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν πριν από λίγη ώρα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη «Electric Cars e. GO Made in Greece», στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της κατασκευής της μονάδας το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως σημείωσε, το συγκεκριμένο project θα δημιουργήσει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και αναμένεται σύντομα ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτή της κίνησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στην Αστυπάλαια με την επένδυση της Volkswagen για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης η οποία θα συνδυαστεί με Ανανεώσιμες Πηγές και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, που θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή.

Από την πλευρά της Next.e.GO και δια στόματος του CEO της εταιρείας, Ulrich Hermann, «η αστική κινητικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού προς μια κυκλική οικονομία». Επίσης, έθεσε στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα στη συμβολή της τεχνολογίας 5G η οποία είναι συμβατή με το Internet of Things.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης