Ενέργεια

Μνημόνιο συνεργασίας σήμερα (16/12) με τη γερμανική Next e.GO για την κατασκευή ηλεκτρικών Ι.Χ. στην Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας σήμερα (16/12) με τη γερμανική Next e.GO για την κατασκευή ηλεκτρικών Ι.Χ. στην Ελλάδα

Υπογραφή Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας ανάμεσα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και το Enterprise Greece

 

Η προοπτική κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα επισφραγίζεται σήμερα, με την υπογραφή Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας (Letter of intent) ανάμεσα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO και το Enterprise Greece.

 Η υπογραφή θα γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία ια δώσει το «παρών» ο Κ. Μητσοτάκης. Τη γερμανική εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο διευθύνων σύμβουλος, Δρ Ulrich Hermann. ενώ από ελληνικής πλευράς την Επιστολή θα υπογράψει ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας. Σε αυτήν θα συμμετάσχει επίσης μεταξύ άλλων η πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό τον Αδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του Νίκο Παπαθανάση.

Ηλεκτρικά οχήματα προσιτής τιμής

Η Next e.GO ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων προσιτής τιμής. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη μοντέλων υψηλής αντοχής, τα οποία προορίζονται για μοντέλα πόλης και την κάλυψη μικρών δρομολογίων.

Από το 2018, η εταιρεία αναπτύσσει και παράγει το e.GO Life. ένα αυτοκίνητο αστικών μετακινήσεων στη μορφή και τις διαστάσεις ενός Smart.
Σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), το μοντέλο έχει σχεδιασθεί με έμφαση στις μικρές του διαστάσεις και στην ευελιξία κίνησης με προτεραιότητα απέναντι στη μεγάλη αυτονομία. Εφοδιασμένο, στη βασική του έκδοση, με μια συστοιχία συσσωρευτών 14,4 kWh υπόσχεται αυτονομία 128 χιλιομέτρων, ενώ με την εναλλακτικώς προσφερόμενη συστοιχία των 19,2 kWh η αυτονομία αυτή φαίνεται να αυξάνεται στα 169 χιλιόμετρα.

Δεύτερη «ζωή» για την μπαταρία

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία στο site της, η ανάπτυξη του μοντέλου έγινε με κεντρικό γνώμονα την αειοφορία. Έτσι, η μπαταρία του επαναχρησιμοποιείται, αποκτώντας δεύτερη «ζωή» ως μέσο αποθήκευσης σε συστήματα ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, ο κινητήρας και το σασί του αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν για αρκετές δεκαετίες.

Η Next e.GO αποτελεί τη δεύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που εντάσσει τη χώρα μας στο «κάδρο» της δραστηριοποίησής της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Προηγήθηκε ο όμιλος Volkswagen, ο οποίος θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο και βιώσιμο νησί».

Το πρωτοποριακό αυτό πρότζεκτ προβλέπει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετακινήσεων, με ηλεκτρικά οχήματα, εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας κατά παραγγελία, προώθησης της χρήσης ΑΠΕ και δοκιμής νέων τεχνολογιών στην αυτόνομη οδήγηση.

 

 

Κώστας Δεληγιάννης

deligkos[at]gmail.com

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης