Χρηματιστήριο & Αγορές

Κλείνει η συμφωνία για το νέο πακέτο στις ΗΠΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο

Κλείνει η συμφωνία για το νέο πακέτο στις ΗΠΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο
Νέα ρεκόρ από S&P και NASDAQ - Αισιόδοξος και ο McConnell
Πολύ κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο stimulus είναι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Mitch McConnell να δηλώνει ότι η Συμφωνία των δύο μερών είναι μια γιάρδα δρόμος.
Όπως ανέφερε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων το Σαββατοκύριακo είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί το deal αυτό.
S&P και NASDAQ πραγματοποιούν νέα ρεκόρ με τον πρώτο στις 3.714 μονάδες (+0,3%) και τον δεύτερο στις 12.720 μονάδες,(+0,5%).
Παράλληλα ο DAX στις 13.667 μονάδες πλησιάζει τα υψγλά έτους 13.850 που είναι τα υψηλά έτους.

O J.Powell εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και η FED άφησε αμετάβλητη την πολιτική της, κατά την τελευταία συνεδρίαση για το 2020, δεσμευόμενη, για άλλη μία φορά, ότι θα χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα των εργαλείων της για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η Fed διατήρησε το εύρος του βασικού επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της αμετάβλητο (0% - 0,25%), επιμένοντας στη χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων έως ότου «σημειωθεί σημαντική πρόοδος» στην οικονομική ανάκαμψη.
Οι αποφάσεις της Fed για το 2020 σηματοδοτούν πως υπάρχει η βούληση να δοθεί όποια βοήθεια χρειαστεί για την οικονομία.

Τα στοιχεία των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας δείχνουν και την ανάγκη stimulus καθώς τα νούμερα των 885.000 που ανακοινώθησαν σήμερα για την εβδομάδα που πέρασε  είναι σαφώς υψηλότερα από τα 818.00 που αναμένονταν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης