Περιβάλλον

Δ. Οικονόμου: Ταχύς σχεδιασμός για να λύσουμε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτιρίων

Δ. Οικονόμου: Ταχύς σχεδιασμός για να λύσουμε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτιρίων

Στην Μάνδρα πραγματοποιήθηκε η αυτοψία 

Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτοψιών που υλοποιείται ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΤΕΕ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου πραγματοποίησε χθες (17/12) αυτοψία σε δύο ετοιμόρροπα κτίρια στην περιοχή της Μάνδρας.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των ετοιμόρροπων κτιρίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη θωράκιση πόλεων και οικισμών απέναντι σε φυσικές καταστροφές και την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην αυτοψία στα δύο ετοιμόρροπα κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Μάνδρας, τον υφυπουργό κ. Οικονόμου συνόδευσε αντιπροσωπεία του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας- Ερυθρών- Οινόης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Στάθη.

«Μόνιμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος»

 «Προχωράμε με γρήγορα βήματα ώστε να δώσουμε αποτελεσματική λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών στις πόλεις μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, προετοιμάζεται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, νομοθετική ρύθμιση που θα καθιερώνει εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες για την κατεδάφιση επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Παράλληλα, με νομοθετικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες, δημιουργείται ένα μόνιμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων κτιρίων προκειμένου να αποτρέψει την εξέλιξη αυτών σε επικινδύνως ετοιμόρροπα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνει στην έγκαιρη αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν ακόμη το ευρύ πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) του ΥΠΕΝ που θα ολοκληρώσει σταδιακά τον χωρικό σχεδιασμό όλων των δημοτικών ενοτήτων της χώρας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην πολεοδόμηση περιοχών του Δήμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης