Κ. Χατζηδάκης: Αιτήσεις έργων ΑΠΕ 24 GW στον κύκλο Δεκεμβρίου – Ξεπερνά κάθε προηγούμενο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Κ. Χατζηδάκης: Αιτήσεις έργων ΑΠΕ 24 GW στον κύκλο Δεκεμβρίου – Ξεπερνά κάθε προηγούμενο το επενδυτικό ενδιαφέρον

«Η πραγματικότητα εκδικείται όσους έκαναν εύκολη κριτική στην πολιτική μας για τις ΑΠΕ», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας

Σχετικά Άρθρα

Έμπρακτη απάντηση στην κριτική για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του ΥΠΕΝ στις ΑΠΕ δίνει η σημερινή έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η σημερινή έγκριση καταδεικνύει ότι, έπειτα από τις  χρηματοοικονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον τομέα αυτό, ιδιαίτερα στα έργα στρατηγικής σημασίας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον για «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα μας.

Απόδειξη αυτού του πρωτόγνωρου ενδιαφέροντος αποτελεί επίσης «η τεράστια ουρά υποψήφιων επενδυτών για έργα ΑΠΕ στη ΡΑΕ», προσθέτει ο υπουργός. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, στον κύκλο υποβολής του Δεκεμβρίου, ο οποίος ολοκληρώνεται σήμερα (21/12) τα μεσάνυχτα, έχουν ήδη υποβληθεί περί τις 1.200 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα συνολικής ισχύος  της τάξης των 24 GW.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι σημερινές εγκρίσεις από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τεσσάρων διαφορετικών μεγάλων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 2,8 GW είναι η καλύτερη απάντηση της κυβέρνησης για το επενδυτικό κλίμα.

Πρόσφατα υπήρξαν αμφισβητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, για τις  χρηματοοικονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον τομέα αυτό, ιδιαίτερα στα έργα στρατηγικής σημασίας.  Την απάντηση  την δίνουν σήμερα οι ίδιοι οι επενδυτές που εξακολουθούν –μετά τις παρεμβάσεις αυτές- να έχουν ισχυρότατο ενδιαφέρον για επενδύσεις.  Την έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ κ. Brouillette, ο οποίος υπογράμμισε τον φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα της πολιτικής μας και σημείωσε το αντίστοιχο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών.

Απάντηση όμως δίνει καθημερινά η ίδια η τεράστια ουρά υποψήφιων επενδυτών για έργα ΑΠΕ στη ΡΑΕ, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Αρκεί να σημειωθεί ότι στον τελευταίο κύκλο για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού υποβλήθηκαν περί τις 1.200 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα συνολικής ισχύος  της τάξης των 24 GW. Καλό είναι από εδώ και στο εξής όσοι σπεύδουν να κάνουν εύκολη κριτική να έχουν υπόψη τους την πραγματικότητα. Γιατί ενίοτε η πραγματικότητα εκδικείται. Και εκδικείται σκληρά».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης