ΔΕΗΑΝ: Η ΜΕΤΚΑ προσωρινός ανάδοχος για το φωτοβολταϊκό 200 MW στην Κοζάνη

ΔΕΗΑΝ: Η ΜΕΤΚΑ προσωρινός ανάδοχος για το φωτοβολταϊκό 200 MW στην Κοζάνη

Σε τροχιά υλοποίησης και η «ναυαρχίδα» του cluster τριών πάρκων της θυγατρικής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

 

Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου φωτοβολταϊκών στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/12) από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με την ανακήρυξη της ΜΕΤΚΑ προσωρινού ανάδοχου για το πάρκο 200 MW στην Κοζάνη.

Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του cluster τριών μονάδων που αναπτύσσει η θυγατρική της ΔΕΗ στην περιοχή, με τις δύο άλλες μικρότερες μονάδες (ισχύος 15 MW) να βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Μάλιστα, η πρώτη από αυτές πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ η δεύτερη μονάδα θα είναι έτοιμη έως το καλοκαίρι.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τη σημερινή ανακήρυξη προσωρινού ανάδοχου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη του συνόλου του cluster, το οποίο αποτελεί εμβληματικό έργο για τη χώρα. Κάτι που δεν οφείλεται μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και στις χρηματοοικονομικές παραμέτρους του, καθώς υλοποιείται με χρηματοδότηση project finance από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, χωρίς εξασφαλίσεις.

Με βάση την προκήρυξη, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του mega φωτοβολταϊκού, στη θέση Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, στην Π.Ε. Κοζάνης. Επίσης, θα πραγματοποιήσει τη σύνδεση της μονάδας σε 2 υποσταθμούς 150kV υπαίθριου τύπου.

 

Κώστας Δεληγιάννης

 www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης