Ηλεκτρισμός

Έντονο «φλερτ» Hyundai - Apple για συνεργασία στην ηλεκτροκίνηση

Έντονο «φλερτ» Hyundai - Apple για συνεργασία στην ηλεκτροκίνηση
Η τιμή της μετοχής της Hyundai στις διεθνείς χρηματαγορές εκτοξεύτηκε κατά 25%, κλείνοντας τελικά στο +19% μετά την είδηση για το deal
Σχετικά Άρθρα

Τον πρώτο γύρο συζητήσεων έχουν ξεκινήσει Hyundai και Apple, με απώτερο στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Συγκεκριμένα, σήμερα 8/1 η Korea Economic Daily TV δήλωσε ότι η κατασκευάστρια του iPhone και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων αυτοκίνησης έως το 2027 και την ανάπτυξη μπαταριών σε αμερικανικά εργοστάσια που λειτουργούν είτε από τη Hyundai είτε από τη θυγατρική της, Kia Motors.

«Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά καθώς είναι σε πρώιμο στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η Hyundai. 

Επίσης, εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Chery Kang δήλωσε ότι: «Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζήτηση με διάφορες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί».

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η παραπάνω είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών από το Reuters οι οποίες ανέφεραν ότι η Apple προχωρά τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως το 2024, το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης καθώς και μια πρωτοποριακή μπαταρία.

H εκδοχή των αναλυτών

Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple είναι πιθανό να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Motor Group καθώς και τα εργοστάσια της προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μειώσει το κόστος εξέλιξης και κατασκευής οχημάτων του δικού της EV.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι στο άκουσμα των παραπάνω ειδήσεων, η τιμή της μετοχής της Hyundai στις διεθνείς χρηματαγορές εκτοξεύτηκε κατά 25%, κλείνοντας τελικά στο +19%.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Apple θα ανακοινώσει τελικά μια στρατηγική συνεργασία για τα ηλεκτρικά οχήματα το 2021 που θα θέσει τα θεμέλια για να εισέλθει στον αναπτυσσόμενο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων», ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush σε σημείωμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης