Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Έτος ηλεκτροκίνησης το 2020 για την αγορά της Νορβηγίας

Έτος ηλεκτροκίνησης το 2020 για την αγορά της Νορβηγίας
Η Νορβηγία εξαιρεί τα ηλεκτροκίνητα οχήματα από τους φόρους τους οποίους επιβάλλει σε όσα βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική πρωτιά της Volkswagen στην αγορά της Νορβηγίας, καθώς ξεπέρασε την Tesla με τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να ξεπερνούν τις συνολικές πωλήσεις βενζινοκίνητων, ντιζελοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας αποτέλεσαν το 54,3% όλων των καινούριων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2020 στη Νορβηγία, ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και έχει αυξηθεί από το 42,4%, που ήταν το 2019, και από το μόλις 1%, που ήταν πριν από μια δεκαετία, ανακοίνωσε το νορβηγικό Συμβούλιο Οδικής Κυκλοφορίας (OFV).

Τα «μπόνους»

Η Νορβηγία εξαιρεί τα ηλεκτροκίνητα οχήματα από τους φόρους τους οποίους επιβάλλει σε όσα βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα.

Ενώ οι πωλήσεις των BEV υπερέβαιναν το όριο του 50% σε μεμονωμένους μήνες, το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που τα πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα ξεπέρασαν σε πωλήσεις όλα τα μοντέλα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε διάστημα ενός χρόνου.

"Είμαστε σίγουρα στον δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο του 2025", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του OFV Έιβιντ Τόρσεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης