Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος για την ηλεκτροκίνηση - Η βασική αιτία

Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος για την ηλεκτροκίνηση - Η βασική αιτία
H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2030

Η ανακοίνωση του περασμένου μήνα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγόρευε τις πωλήσεις καινούργιων βενζινοκίνητων και ντίζελ αυτοκινήτων από το 2030 ήταν πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Βρετανία αυξήθηκαν στο υψηλότερο τους μερίδιο στην αγορά.

Ειδικότερα, στα μέσα Νοεμβρίου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2030. Η απαγόρευση αποτελεί μέρος του δέκα σημείων του Ηνωμένου Βασιλείου για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και τίθεται σε ισχύ 10 χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Επίσης, οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων και φορτηγών θα επιτρέπονται έως το 2035.

Οι «φωνές» της BP

Πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η BP είπε ότι υποστήριζε τη σταδιακή κατάργηση των βενζινοκίνητων και ντίζελ αυτοκινήτων και φορτηγών. «Εκτός από την υποστήριξη αυτής της σταδιακής κατάργησης, πιστεύουμε ότι μπορεί - και πρέπει - να εισαχθεί νωρίτερα από το 2040» είχε υπογραμμίσει τον Σεπτέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bernard Looney.

«Είτε πρόκειται για το 2035, το 2032 ή το 2030 - είμαστε έτοιμοι για αυτό - και το σημαντικό είναι ότι είμαστε υπέρ των μέτρων και των πολιτικών υποστήριξης για την ενίσχυση της ηλεκτροδότησης και του υδρογόνου στις μεταφορές, που απαιτούνται για να καταστεί δυνατή».

Αύξηση ενδιαφέροντος

Η απαγόρευση που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο ήταν πιθανότατα η αιτία του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα τον Δεκέμβριο, λέει η BuyaCar.co.uk.

«Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, σε σημείο που περισσότεροι από 1 στους 10 πελάτες φθάνουν στον ιστότοπό μας με γνώμονα το EV ως την αρχική τους επιλογή. Και τώρα βλέπουμε τα EV να παίρνουν το 15% της αγοράς», δήλωσε ο Christofer Lloyd, εκδότης του BuyaCar.co.uk.

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν το Νοέμβριο λόγω του δεύτερου lockdown, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέγραψαν το τρίτο υψηλότερο μηνιαίο μερίδιο εγγραφής στο 9,1%, δήλωσε η Εταιρεία Μηχανοκίνητων Κατασκευαστών και Πωλητών (SMMT) την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης