Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η δέσμευση Pouyanne (TOTAL) για ενεργειακές επενδύσεις με στόχο τα 35GW το 2025

Η δέσμευση Pouyanne (TOTAL) για ενεργειακές επενδύσεις με στόχο τα 35GW το 2025
O επενδυτικός προϋπολογισμός για ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει η Total προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne να δεσμεύεται για προσθήκη ενεργειακών assets το 2021.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Oddo BHF, που αναμεταδίδει το Reuters, στόχος της Total είναι τα 35 GW ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας έως το 2025 από περίπου 9 GW που είναι σήμερα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο επενδυτικός προϋπολογισμός για ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ο λόγος περί πετρελαίου

Ερωτηθείς εάν η Total θα συνεχίσει να αναζητά το μέλλον στο πετρέλαιο, ο Patrick Pouyanne δήλωσε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο κόστος και είπε ότι ορισμένα πεδία που ήταν δύσκολο να αναπτυχθούν σε ορισμένες περιοχές όπως η Αρκτική ήταν εκτός ορίων.

«Εάν μπορέσουμε να αναπτυχθούμε με λιγότερο από 20 δολ/βαρέλι, θεωρούμε ότι θα είναι ανθεκτικό μακροπρόθεσμα. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, η Βραζιλία και το Σουρινάμ».

Σημειώνεται επίσης, ότι ολοκληρώθηκε χθες (7/1) από την Energean η εξαγορά του συνολικού μεριδίου (50%) που κατείχε η Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η στροφή της Total στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Μεγάλες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς και σημαντικοί παίκτες στον τομέα της ενέργειας έχουν κατά καιρούς εκφράσει τις προθέσεις τους για να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στα ορυκτά καύσιμα.

Για τον λόγο αυτό, πριν πέντε μήνες η Total συνήψε συμφωνία με τη Macquarie’s Green Investment Group (GIG) για την ανάπτυξη πέντε παράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα, με δυνητική ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα περί τα 2 GW.

Τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στις νότιες και ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας (επαρχίες Ulsan και South Jeolla), ενώ στόχος των Total και GIG είναι η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης μονάδας περί τα τέλη του 2023.

«Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές των παράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας» είχε χαρακτηριστικά σχολιάσει ο πρόεδρος και CEO της Total.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης