Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Tesla εγκατέστησε την μεγαλύτερη ηλιακή στέγη και ο Musk ξεκινά την κοινωνική δράση

Η Tesla εγκατέστησε την μεγαλύτερη ηλιακή στέγη και ο Musk ξεκινά την κοινωνική δράση

Τα οράματα του ανθρώπου που από οικονομικής πλευράς έγινε βασιλιάς

 

Σχετικά Άρθρα
Η Tesla έχει εγκαταστήσει την μεγαλύτερη ηλιακή στέγη («Solar Roof») μέχρι σήμερα: ένα τεράστιο σύστημα 44 kW με Powerwalls.

Σύμφωνα με το electrek το Solar Roof είναι η λύση της Tesla για την ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας σε ολοκαίνουργια σπίτια ή σπίτια που χρειάζονται νέα στέγη.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που σύντομα θα χρειαστούν νέα στέγη γενικά δεν θέλουν να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ στον τελευταίο όροφο, καθώς θα πρέπει να αφαιρεθούν κατά την αντικατάσταση της στέγης.
Για να διορθώσει την κατάσταση, η Tesla σχεδίασε πλακάκια οροφής με ενσωματωμένα ηλιακά στοιχεία με αποτέλεσμα ένα προϊόν στέγης με μακρά διάρκεια που παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Μετά από καθυστερήσεις για να δοκιμασθεί το προϊόν σχετικά με την διάρκεια ζωής του και να μειώσει το κόστος για να βελτιώσει τους χρόνους εγκατάστασης, η Tesla άρχισε να αυξάνει τις εγκαταστάσεις της ηλιακής οροφής.
Το περασμένο τρίμηνο, η Tesla σχεδόν τριπλασίασε τις εφαρμογές του Solar Roof και ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι είναι το επόμενο «δολοφονικό προϊόν» της Tesla.

Θεωρώντας το ως επί το πλείστον ένα οικιακό προϊόν, υπάρχουν μερικές εκπληκτικά μεγάλες εγκαταστάσεις ηλιακής στέγης. Πριν από λίγο καιρό μια εγκατάσταση ηλιακής στέγης Tesla 24 kW στη Φλόριντα ήταν η μεγαλύτερη.
Τώρα, ένα νέο σύστημα που επισκιάζει αυτό το Tesla Solar Roof.
Το ChoZen Retreat στη Φλόριντα, μόλις έλαβε μια εγκατάσταση στέγης Tesla Solar 44 kW: Το σύστημα παρέχει το 80% των ενεργειακών αναγκών του καταφυγίου μαζί με σύστημα οικιακής μπαταρίας που τροφοδοτείται από ό, τι μοιάζει με 4 Tesla Powerwalls
Η Tesla χρησιμοποίησε το δικό της υπόστρωμα για το έργο. Το υπόστρωμα ήταν ένα πρόβλημα για την προηγούμενη εγκατάσταση Tesla Solar Roof 24 kW.
Η εταιρεία δοκίμαζε ένα νέο υπόστρωμα, αλλά τώρα φαίνεται να έχει σε δικό της προϊόν.
Η εγκατάσταση ηλιακής στέγης είναι η 26η της Tesla στην πολιτεία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk σχολίασε το έργο, λέγοντας ότι είναι «μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις της Tesla Solar Roof».

Το κοινωνικό έργο του Musk

Σήμερα, ο Elon Musk, o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δημιούργησε τις εταιρείες του για να λύσει προβλήματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να λυθούν, η Tesla είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, αναφέρει η Clean Technica
Η Tesla ξεκίνησε ως ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά μεταμορφώθηκε σε μια εταιρεία τεχνολογίας που επιλύει πολλά προβλήματα. Κάθε πρόβλημα είναι μόνο μια πτυχή ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος;
Η απειλή ενός πλανήτη που θερμαίνεται, αναφέρει ο Musk.
Σίγουρα, μερικές εταιρείες, όπως η Amazon και η Apple, έχουν τους στόχους του μηδενικού αποτυπώματος, ως τρόπο βοήθειας για την επίλυση της κλιματικής αλλαγής.
Αλλά δεν επικεντρώνονται συγκεκριμένα στη μείωση προβλημάτων πέρα από τα συμφέροντα τους.

Ο Elon Musk χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τα χρήματά του για να λύσει σημαντικά παγκόσμια προβλήματα.
Μερικές από τις δραστηριότητες του τις έχει υλοποιήσει, μέσω της φιλανθρωπικής του οργάνωσης, The Musk Foundation και είναι οι εξής:

Κρίση υδάτων Flint
Ρομπότ πυροσβεστικής υπηρεσίας LA Fire Department
Φυτεύοντας δέντρα
Ο τυφώνας Laura Aftermath
Υποστήριξη του ACLU

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του οράματός του χωρίζεται σε δύο μέρη: 
Πρώτον, βοηθώντας τα κρίσιμα προβλήματα ενέργειας και ρύπανσης στη Γη, με τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη – Tesla.
Δεύτερον, με τη διατήρηση του φωτός της συνείδησης - SpaceX.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο τεράστιος πλούτος του Musk κατευθύνεται σε ζητήματα που πιστεύει ότι πρέπει να λύσει, επικεντρώνεται σε αυτά τα παγκόσμια προβλήματα και στοχεύει στην επίλυσή τους.

Εάν αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε τον Elon Musk και όλα όσα έχει κάνει μέσω των εταιρειών του - και ό, τι ακόμα κάνει - συνειδητοποιείτε ότι, για αυτόν, τα χρήματα είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί για να συνεχίσει να πραγματοποιεί τα όνειρά του, τα οποία είναι να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Η Tesla επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών

Ο πλανήτης μας πνίγεται στην τοξική ρύπανση που προκαλείται από το CO2 και άλλες εκπομπές.
Ο κύριος συντελεστής στην ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η παγκόσμια βιομηχανία μεταφορών.
Όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, καίνε αέριο και ντίζελ είναι λογικό ότι οι τοξικές εκπομπές γεμίζουν την ατμόσφαιρα.

Με την Tesla, ο Elon Musk μειώνει αυτό το πρόβλημα. Αυτό ήταν κάτι που πολλοί στην αρχή έκριναν αδύνατο, ανόητο ή απλά τρελό.
Οι "ασκόύντες κριτικοί" επαίνεσαν την Tesla ως μια απλή αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρεοκοπήσει, δεν θα πουλούσε ποτέ EV και δεν θα μπορούσε ποτέ να παράγει μαζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, η Tesla είναι πλέον η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, και πλέον μέλος του S&P 500, όπως προαναφέρθηκε και ο Elon Musk ξεπέρασε τον Jeff Bezos σαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

 

www.wordenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης