Ενέργεια

Μέσα από το ενεργειακό της τμήμα η «εκτόξευση» της Tesla

Μέσα από το ενεργειακό της τμήμα η «εκτόξευση» της Tesla
Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα οδηγήσουν την Tesla Energy το 2021 και θα ανεβάσουν την επιχείρηση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο
Σχετικά Άρθρα

Η επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla (TSLA) θεωρείται η κύρια πηγή εσόδων της αυτήν τη στιγμή και πρέπει να παραμείνει έτσι για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με ειδική αναφορά του electrek.co

Σύμφωνα μάλιστα, με την εν λόγω μνεία, η επόμενη φάση μαζικής ανάπτυξης πρόκειται να τροφοδοτηθεί από την Tesla Energy, το τμήμα ενέργειας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το όραμα του Musk

Μετά την εξαγορά της SolarCity από την Tesla, ο Elon Musk είχε ένα όραμα να συνδυάζει την κατανάλωση καθαρής ενέργειας με ηλεκτρικά οχήματα για να καθαρίσει την παραγωγή ενέργειας με την ηλιακή ενέργεια και την αποθήκευση ενέργειας.

Πέρυσι, ο Musk είπε ότι «η Tesla Energy εξελίσσεται σε ένα κατανεμημένο παγκόσμιο βοηθητικό πρόγραμμα και θα μπορούσε να ξεπεράσει την αυτοκινητοβιομηχανία». Από το τελευταίο τρίμηνο, η αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla έφερε πάνω από 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 550 εκατομμύρια δολάρια για την ενεργειακή της επιχείρηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τμήμα ενέργειας της Tesla θα μπορούσε να είναι η επόμενη τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι προσδοκίες

Σύμφωνα λοιπόν με την Electrek, η Τesla Energy πρόκειται να ξεπεράσει την Tesla Motors σύντομα, αλλά οι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν την Tesla Energy ως κάτι περισσότερο από μια δευτερεύουσα επιχείρηση για την Tesla και έναν τρόπο διάσωσης των επενδυτών της SolarCity.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα οδηγήσουν την Tesla Energy το 2021 και θα ανεβάσουν την επιχείρηση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, με την Tesla Solar Roof να πρόκειται για μια επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές για το νέο έτος.

Όσον αφορά τα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας, το Powerwall βασικά έχει άπειρη ζήτηση αυτή τη στιγμή. Η ανάπτυξη του προϊόντος εξαρτάται αποκλειστικά από την παροχή μπαταρίας και την ικανότητα της Tesla να αυξήσει την παραγωγή.

Τέλος, εξαιρετικές ευκαιρίες παρουσιάζουν το Megapack και το νέο προϊόν Autobidder της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης