Ενέργεια

Συμφωνία Tesla με την κινεζική Yahua για την προμήθεια λιθίου

Συμφωνία Tesla με την κινεζική Yahua για την προμήθεια λιθίου
Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 630-880 εκατομμύρια δολάρια για το 2021-25 σύμφωνα με το Reuters

 

Σχετικά Άρθρα
Η Tesla υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία εφοδιασμού με υδροξείδιο του λιθίου με την China Sichuan Yahua Industrial Group, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.

Ο κινεζικός όμιλος αποκάλυψε την πενταετή συμφωνία προμήθειας σε ενημερωτικό σημείωμα στο Χρηματιστήριο Αξιών της Shenzhen σήμερα Τρίτη 29/12/2020. Σύμφωνα με το Reuters η Yahua, η οποία εδρεύει στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, δεν παρείχε στοιχεία χωρητικότητας, αλλά, κατά την ενημέρωση στο Χρηματιστήριο της Shenzhen, έθεσε τη συνολική αξία της σύμβασης σε 630-880 εκατομμύρια δολάρια για το 2021-25.
Σύμφωνα με το electrek το υδροξείδιο του λιθίου χρησιμοποιείται στην παραγωγή κυψελών μπαταρίας. Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα το σχέδιό της να παράγει τις δικές της μπαταρίες, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία εξασφάλισε επίσης την τροφοδοσία λιθίου για τους κατασκευαστές μπαταριών πριν σχεδιάσει να κατασκευάσει τις δικές της μπαταρίες.

Συμφωνία

Το 2018, η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε μια τριετή συμφωνία προμήθειας με την κινεζική Ganfeng Lithium με πιθανή παράταση 3 ετών. Αυτή η νέα συμφωνία εφοδιασμού με την Yahua είναι μόνο μία από τις πολλές που υπέγραψε η Tesla καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες λιθίου για να υποστηρίξει τα φιλόδοξα αναπτυξιακά της σχέδια. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε προηγουμένως εξασφαλίσει μια συμφωνία για την αγορά λιθίου από την Αυστραλία και υπέγραψε συμφωνία προμήθειας με μια μονάδα εξόρυξης της Βόρειας Καρολίνας.
Πέρα από αυτές τις συμφωνίες προμήθειας, η Tesla ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα σχέδια να εξορύξει η ίδια λίθιο ξεκινώντας από 10.000 στρεμμάτων που αγόρασε στη Νεβάδα νωρίτερα αυτό το έτος. Η εταιρεία αναπτύσσει τη δική της τεχνική εξαγωγής, αλλά η Tesla αναμένεται να εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους προμηθευτές λιθίου μακροπρόθεσμα.
Με τις νέες μπαταρίες της, η Tesla σχεδιάζει να επιτύχει αρκετές terawatt-ώρες παραγωγής χωρητικότητας ετησίως έως το τέλος της δεκαετίας. Αυτό θα απαιτούσε μαζική αύξηση στην παραγωγή λιθίου, καθώς και άλλους κρίσιμους πόρους, όπως το νικέλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης