Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου για Total και Apache στο Σουρινάμ

Σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου για Total και Apache στο Σουρινάμ
Το Σουρινάμ συγκεντρώνει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης

Μια σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου ανακοίνωσαν οι εταιρείες Total και Apache Corporation για έρευνες στο Σουρινάμ, στο Block 58.

Συγκεκριμένα, οι Apache και Total πραγματοποίησαν την γεώτρηση στο Block 58, στο οποίο η Total είχε μόλις αποκτήσει ένα ποσοστό 50%

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος, Εξερεύνησης & Παραγωγής στην Total, Arnaud Breuillac υπογράμμισε ότι: «Η νέα άδεια επεκτείνει τις θέσεις μας στη λεκάνη της Γουιάνας-Σουρινάμ, μια εξαιρετική περιοχή σε πετρελαϊκά αποθέματα».

Μετά τη γεώτρηση στο Maka Central-1 στο Block 58, η Total και η Apache εντόπισαν το πετρέλαιο, με τον CEO της Apache και πρόεδρο John J. Christmann να δηλώνει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της Maka Central-1. Σε συνεργασία με την Total, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην ανάπτυξη των ανακαλύψεων στο μπλοκ».

Οι προοπτικές του Σουρινάμ

Όπως δείχνουν τα πρόσφατα δεδομένα, το Σουρινάμ συγκεντρώνει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Οι μεγάλες ανακαλύψεις που έγιναν, είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα της Ν. Αμερικής σε μεγάλο παραγωγό πετρελαίου και συνάμα η Γουιάνα να γίνει ο νεότερος παραγωγός πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η Γουιάνα εντάχθηκε επισήμως στις τάξεις των χωρών παραγωγής πετρελαίου, αφού η ExxonMobil και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την παραγωγή πετρελαίου στην ανοικτή θάλασσα της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Η ExxonMobil και η συνεργάτης της Hess Corporation ξεκίνησαν την παραγωγή πετρελαίου από την περιοχή της Λάϊζας στην ανοικτή γη της Γουιάνας πριν από το χρονοδιάγραμμα και λιγότερο από πέντε χρόνια μετά την πρώτη ανακάλυψη του πετρελαίου, σύμφωνα με αμερικανική δήλωση.

Το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη Γουιάνα πρόκειται να πωληθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ η παραγωγή από τη κοίτασμα Λίζα Φάση 1 αναμένεται να φθάσει στα 120.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τους επόμενους μήνες, δήλωσε εκπρόσωπος της  Exxon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης