Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συνομιλίες της Rosneft με εμπόρους πετρελαίου για μεγάλο project στην Αρκτική

Συνομιλίες της Rosneft με εμπόρους πετρελαίου για μεγάλο project στην Αρκτική
Η Rosneft προσφέρει στους εμπόρους μερίδια στο Vostok Oil με αντάλλαγμα άμεσες συμβάσεις προμήθειας αργού και πετρελαϊκών προϊόντων

Σε συνομιλίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους εμπορίας πετρελαίου στον κόσμο βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Rosneft.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας τούς προσφέρει τη δυνατότητα γίνουν επενδυτές σε ένα μεγάλο έργο πετρελαίου στο Βορρά της Ρωσίας με αντάλλαγμα συμβάσεις προμήθειας πετρελαίου.

Η Ρωσία επιδιώκει να αναπτύξει το μεγάλο έργο Vostok Oil στη Σιβηρία, το οποίο περιλαμβάνει τις συστάδες Vankor και Payakha και έχει πόρους εκτιμώμενους σε 44 δισεκατομμύρια βαρέλια. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Trafigura είχε αγοράσει το 10% στο Vostok Oil, το οποίο θα έδινε στην Trafigura πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πόρους αργού πετρελαίου από μια μεγάλη νέα χερσαία πετρελαϊκή περιοχή στην επαρχία Taymyr της Σιβηρίας.

Η συμφωνία παρέχει επίσης στην Trafigura πρόσβαση σε μακροπρόθεσμη προμήθεια αργού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Vostok Oil.

Ποιοι ακόμη εμπλέκονται

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Rosneft βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλους μεγάλους εμπόρους πετρελαίου - συμπεριλαμβανομένων των Vitol, Gunvor και Glencore - για να τους προσελκύσει ενδεχομένως να επενδύσουν στο έργο Vostok Oil προσφέροντας επίσης μελλοντική προμήθεια πετρελαίου.

Η Rosneft προσφέρει στους εμπόρους μερίδια στο Vostok Oil με αντάλλαγμα άμεσες συμβάσεις προμήθειας αργού και πετρελαϊκών προϊόντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κρατική εταιρεία στο παρελθόν αναζητούσε χρηματοδότηση για το έργο από επενδυτές στην Ιαπωνία, την Ινδία και την Κίνα, αλλά μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου στις αρχές του 2020, οι συνομιλίες είχαν σταματήσει.

Τέλος, η Rosneft στοχεύει να παραδώσει πετρέλαιο στο Vostok στη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας έως το 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Igor Sechin στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin τον Νοέμβριο σε συνάντηση για να συζητήσει το έργο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης