Ενέργεια

Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου του Καζακστάν εν μέσω διακοπών ρεύματος

Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου του Καζακστάν εν μέσω διακοπών ρεύματος
Η παραγωγή υποχώρησε κατά 130.000 βαρέλια την ημέρα

 

Η παραγωγή πετρελαίου του Καζακστάν παραμένει περίπου 130.000 βαρέλια την ημέρα κάτω από το μέσο όρο εν μέσω διακοπών ρεύματος που προκαλούνται από τον χειμώνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters τη Δευτέρα 18/1/2021.

Την περασμένη εβδομάδα, το Καζακστάν, συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου υπό την ηγεσία της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 200.000 bpd την ημέρα, καθώς ο κακός χειμερινός καιρός προκάλεσε διακοπές ρεύματος και οδήγησε σε διακοπές της διαμετακόμισης σε ορισμένες διαδρομές.
Από τις 17 Ιανουαρίου, η παραγωγή πετρελαίου στο Καζακστάν αποκαταστάθηκε στα 1,62 εκατομμύρια bpd, αλλά ήταν περίπου 130.000 bpd λιγότερο από τα 1,75 εκατομμύρια bpd που αντλήθηκαν πριν από τη διακοπή ρεύματος, ανέφερε η πηγή, επικαλούμενη τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας.
Η παραγωγή ήταν ακόμη κάτω στα δύο κύρια πεδία πετρελαίου του Καζακστάν, Tengiz και Kashagan, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το Kashagan πρόκειται να υποβληθεί σε προγραμματισμένη συντήρηση στις 15-27 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με τις πηγές, η παραγωγή παρέμεινε υπό πίεση εν μέσω νέων διακοπών ρεύματος στα δυτικά του Καζακστάν, όπου βρίσκονται τα δύο πεδία. Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Καζακστάν, KEGOC, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι ο χειμερινός καιρός είχε προκαλέσει διακοπή ρεύματος στις δυτικές περιοχές της χώρας στις 15 Ιανουαρίου, αλλά οι εργασίες αποκαταστάθηκαν πλήρως στις 16 Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης