Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Ιανουαρίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/1/2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 82,5% της συνολικής χωρητικότητας, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ, ένα πιθανό σήμα αισιοδοξίας ότι η ζήτηση θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες. Οι λειτουργίες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα.
«Οι ροές διυλιστηρίου ήρθαν καλύτερα, οπότε βασικά η αγορά παίρνει λίγη υποστήριξη στο γεγονός ότι βλέπουμε συνεχή βελτίωση της ζήτησης», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής του Price Futures Group στο Σικάγο.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, το κέντρο παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια σε 52,5 εκατομμύρια βαρέλια, τα χαμηλότερα από τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η ΕΙΑ.
Οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν τις απώλειές τους μετά τα στοιχεία. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο κατά 60 σεντ, ή 1,1%, στα 52,53 $ το βαρέλι στις 11:18 π.μ. EST (1618 GMT), ενώ το Brent υποχώρησε 60 σεντς στα 55,49 $ το βαρέλι. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 260.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 458.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 566.000 bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης