Επικαιρότητα

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος διερευνητικών

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος διερευνητικών
Αν και συμφωνήθηκε ότι ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία
Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε η συνάντηση της ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στο Ντολμά Μπαχτσέ για τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.
 Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο επόμενος γύρος να διεξαχθεί στην Αθήνα, αν και παραμένει άγνωστη η σχετική ημερομηνία.
«Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα» αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Πλέον, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Την ίδια στιγμή, τουρκικά μέσα ενημέρωσης περιγράφοντας την τρίωρη συζήτηση αναφέρουν ότι, «στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών αξιολογήθηκαν τα θέματα που συζητήθηκαν στους προηγούμενους γύρους, συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση, οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν γι' αυτά τα θέματα στο μέλλον».
To tweet του εκπροσώπου του Erdogan, Ibrahim Kalin, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις είναι ενδεικτικό των θεμάτων που έθεσε η τουρκική πλευρά.
«Υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου, και έχουμε πλήρη βούληση για αυτό.
Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων» επισημαίνει ο Kalin σκιαγραφόντας την τουρκική ατζέντα στον 61ο γύρο διερευνητικών επαφών που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης