Αναδιοργάνωση της Orsted - Που εστιάζει

Αναδιοργάνωση της Orsted - Που εστιάζει
Το εμπορικό τμήμα θα επικεντρωθεί στα υπεράκτια projects, τη βιονέργεια και το υδρογόνο
Η Orsted αναδιοργανώνει την οργανωτική της δομή για να βελτιώσει τη θέση της, να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ και σε συναφείς περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και του φυσικού αερίου.


Η εταιρική δομή επί του παρόντος, η οποία διαθέτει τρεις επιχειρηματικές μονάδες, υπεράκτιες, χερσαίες, και αγορές και βιοενέργεια, θα αντικατασταθεί από μια «πρωτίστως λειτουργική δομή» που περιλαμβάνει εμπορικές καθώς και μηχανικές, προμήθειες, κατασκευές (EPC) και λειτουργίες. Η χερσαία επιχείρηση θα συνεχίσει να οργανώνεται σε μία επιχειρηματική μονάδα, στην ξηρά.Το εμπορικό τμήμα θα επικεντρωθεί στα υπεράκτια projects, τη βιονέργεια και το υδρογόνο. Θα διευθύνεται από τον Martin Neubert, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην εκτελεστική επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Nipper υπογράμμισε ότι: «Η Orsted είναι σε θέση να αξιοποιήσει το μελλοντικό δυναμικό ανάπτυξης στις παγκόσμιες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τον νέο οργανισμό που εφαρμόζουμε τώρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη ισχυρότερη εστίαση στον πελάτη και την αγορά, να ενισχύσουμε περαιτέρω την εστίαση στο EPC και τις λειτουργίες και να υποστηρίξουμε την κλιμάκωση του οργανισμού μας καθώς συνεχίζουμε την ισχυρή πορεία ανάπτυξης στα χρόνια».

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Orsted θα αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Mads Nipper, την CFO Marianne Wiinholt, και τον CCO και τον αναπληρωτή CEO της ομάδας Martin Neubert.Η εκτελεστική επιτροπή της Orsted θα απαρτίζεται από τους Nipper, Wiinholt, Neubert, Flanagan και διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Henriette Fenger Ellekrog.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης