Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αισιοδοξία Siemens Gamesa για κερδοφόρο 2021 στις παραγγελίες ανεμογεννητριών

Αισιοδοξία Siemens Gamesa για κερδοφόρο 2021 στις παραγγελίες ανεμογεννητριών
Αισιόδοξες οι προβλέψεις του CEO της εταιρείας, Andreas Nauen
Σχετικά Άρθρα

Η εταιρεία κατασκευής και παραγωγής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa δήλωσε σήμερα ότι αναμένει ισχυρές παραγγελίες για το υπεράκτιο τμήμα της το 2021, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε παραγγελίες στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο για την κατασκευή ανεμογεννητριών στη θάλασσα.

Έκανε αναφορά στην επιθυμία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ως παράγοντα που στηρίζει τις καλές προοπτικές για την αιολική βιομηχανία.

Τα δεδομένα

Οι τεράστιες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες ήταν ο κύριος μοχλός αύξησης κατά 15% των εσόδων της εταιρείας. Οι καθυστερήσεις στα χερσαία έργα που προκλήθηκαν από περιορισμούς στην κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών λόγω της πανδημίας COVID-19 ήταν λιγότερο έντονες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσιονομική χρονιά της χώρας.

Παράλληλα, η μείωση των δαπανών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εκτεταμένη πολιτική βούληση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οδήγησαν τους επενδυτές να ωθήσουν το απόθεμα της Siemens Gamesa κατά 116% από τις αρχές του 2020. Και αυτό μάλιστα σε μια εποχή που υπέστη οικονομικές απώλειες λόγω επιβράδυνσης στην ινδική αγορά, υπερβολικό κόστος και διαταραχές που συνδέονται με το COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen, δήλωσε: «Η απόδοσή μας το πρώτο τρίμηνο δείχνει τη δέσμευσή μας να δώσουμε προτεραιότητα στην κερδοφορία (σε σχέση με τον όγκο), στις ταμειακές ροές και τη βιωσιμότητα, οι οποίοι είναι οι μοχλοί της στρατηγικής μας για να επαναφέρουμε την εταιρεία σε βιώσιμη κερδοφορία. Ταυτόχρονα, η απόδοσή μας δείχνει ότι η Siemens Gamesa κατέχει ηγετική θέση στην οδήγηση της μετάβασης προς μη ρυπογόνες ενέργειες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης