Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει τις τιμές του αργού για την Ασία τον Μάρτιο

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει τις τιμές του αργού για την Ασία τον Μάρτιο

 Έρευνα του Reuters για τις τιμές πώλησης OSPs

 

Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει τις επίσημες τιμές πώλησης (OSPs) για Ασιάτες αγοραστές τον Μάρτιο, την πρώτη περικοπή σε τρεις μήνες, παρακολουθώντας τη μείωση των τιμών αναφοράς και την αδυναμία της ζήτησης που προκαλείται από την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Παρασκευή 29/1/2021.

Πέντε πηγές στα ασιατικά διυλιστήρια, κατά μέσο όρο, ανέμεναν τον Μάρτιο OSP για το Arab Light να μειωθεί κατά 16 σεντς το βαρέλι, με τις προβλέψεις τους να κυμαίνονται από καμία αλλαγή έως περικοπή 30 σεντ.

Τον Ιανουάριο, το ασφάλιστρο DME Oman στα swaps του Ντουμπάι μειώθηκε κατά 23 σεντς από τον περασμένο μήνα, ενώ τα ασφάλιστρα του Dubai μειώθηκαν 8 σεντ, καθώς η ζήτηση των ασιατικών διυλιστηρίων για το αργό περιορίστηκε από την εποχιακή συντήρηση και την αβεβαιότητα. Τα διυλιστήρια στην Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, επιβραδύνουν τις αγορές αργού τον Ιανουάριο, ασκώντας πιέσεις σε τύπους, όπως το ρωσικό αργό πετρέλαιο ESPO, το οποίο έχει αποδυναμωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
«Το αργό μειώθηκε γρήγορα με τη ζήτηση της Κίνας», δήλωσε trader αργού, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες από την αποθήκευση στην ξηρά στην Ασία ήταν ακόμη άφθονες.

Η Κίνα επιδιώκει να περιορίσει τα ταξίδια λόγω της αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού καθώς κατευθύνεται προς τους εορτασμούς για το νέο έτος, συνήθως την πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική εποχή. Τα περιθώρια διύλισης, για τα καύσιμα αεροπορικών καυσίμων και το πετρέλαιο κίνησης έχουν μειωθεί τον Ιανουάριο καθώς τα νέα κύματα της πανδημίας περιόρισαν την ανάκαμψη.
Ωστόσο, για νάφθα, βενζίνη και πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο έχουν ενισχυθεί, βοηθούμενα από αυστηρότερες προμήθειες. Το σαουδαραβικό αργό OSP το οποίο ανακοινώνεται στις αρχές κάθε μήνα καθορίζει την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ, επηρεάζοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου που συνδέεται με την Ασία. Ο κρατικός γίγαντας πετρελαίου Saudi Aramco καθορίζει τις τιμές του αργού με βάση τις συστάσεις των πελατών και αφού υπολόγισε την αλλαγή στην αξία του πετρελαίου του τον τελευταίο μήνα, με βάση τις αποδόσεις και τις τιμές του προϊόντος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης