Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 65 δολ. βλέπει η Goldman Sachs το πετρέλαιο έως τον Ιούλιο - Στα 56 δολ. κινείται το Brent

Στα 65 δολ. βλέπει η Goldman Sachs το πετρέλαιο έως τον Ιούλιο - Στα 56 δολ. κινείται το Brent

Καθυστερεί η ανάκαμψη της ζήτησης

 

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 65 $ το βαρέλι μέχρι τον Ιούλιο εν μέσω μιας σφιχτής αγοράς πετρελαίου και της αργής ανάκαμψης της ζήτησης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Η τράπεζα ανέφερε σε σημείωμα την Κυριακή ότι τα στοιχεία έδειξαν έλλειμμα 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) το τέταρτο τρίμηνο του 2020 λόγω της υψηλότερης ζήτησης και της χαμηλότερης προσφοράς από παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ +.
Πρόβλεψε έλλειμμα 900.000 bpd το πρώτο εξάμηνο του 2021, υψηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη για 500.000 bpd.
Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην άνοδο του δείκτη αναφοράς του αργού Brent στα 65 $ το βαρέλι μέχρι τον Ιούλιο, με λιγότερες επενδύσεις στον κλάδο για την ανατροπή της προσφοράς το 2022, ανέφερε η τράπεζα. Πε΄ρι τις 21:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν 2,8% στα 53,67 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν 2,5% στα 56,44 δολάρια το βαρέλι.

"Περιορίζουμε την ανάκαμψη της ζήτησης για να εξηγήσουμε μια πιο αργή έναρξη του εμβολιασμού και έναν προσεκτικό ρυθμό επανέναρξης, οδηγώντας ειδικότερα σε μια πιο αργή ανάκαμψη της αεροπορικής ζήτησης ", ανέφερε η Goldman.
Η τράπεζα αναμένει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,3 εκατομμύρια bpd το εξάμηνο έως τον Ιούλιο, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 6,8 εκατομμύρια bpd.
Η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει πρόσθετες, εθελοντικές περικοπές παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ τα περισσότερα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να διατηρήσουν την παραγωγή σταθερή.
«Η φύση της τελευταίας συμφωνίας του ΟΠΕΚ + θα συμβάλει επίσης σε αυτήν την ταχέως στενότερη αγορά, καθώς η υψηλότερη ζήτηση αυτή την άνοιξη θα τονίσει την ικανότητα των παραγωγών να επανεκκινήσουν την παραγωγή», επεσήμανε η Goldman.

Ταχύτερη εξισορρόπηση της αγοράς από το αναμενόμενο για το δ΄τρίμηνο του 2020


1.JPG

Μέτρια η αύξηση δραστηριοτήτων στους πετρελαϊκούς κολοσσούς των ΗΠΑ




6.JPG



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης