Πετρέλαιο

Aισιοδοξία Baker Hughes για τις προοπτικές της ζήτησης ενέργειας - Ανάκαμψη το β' 6μηνο

Aισιοδοξία Baker Hughes για τις προοπτικές της ζήτησης ενέργειας - Ανάκαμψη το β' 6μηνο
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes βλέπει την ενεργειακή ζήτηση να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lorenzo Simonelli.

Η εταιρεία υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes παρακολουθεί την ενεργειακή ζήτηση να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lorenzo Simonelli αυτήν την εβδομάδα στο CNBC.

«Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι», δήλωσε τη Δευτέρα στον Steve Sedgwick του CNBC.Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να βρίσκονται σε lockdown, λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να μειώσουν τη ζήτηση του πετρελαίου το 2020 και να επηρεάσουν τις πωλήσεις καυσίμων κατά το πρώτο μέρος του έτους.

Ωστόσο, αναμένει ότι η ζήτηση θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της διάθεσης των εμβολίων και της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης.

Οι απόψεις του διευθύνοντος συμβούλου ήταν σύμφωνες με την έκθεση του ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο για την αγορά πετρελαίου. Όπως ανέφεραν, οι εμβολιασμοί παρέχουν κάποια «αισιοδοξία» και οι προβλέψεις του για το 2021 «προϋποθέτουν μια υγιή ανάκαμψη στις οικονομικές δραστηριότητες»

Η συμμαχία αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,9 εκατομμύρια σε μέσο όρο 95,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Εν τω μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει στα 96,6 εκατομμύρια bdp φέτος.

Ενώ τα εμβόλια θέτουν τις βασικές αρχές σε μια ισχυρότερη πορεία ανάπτυξης, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει πλήρως η ζήτηση, ανέφερε ο IEA.

Ευκαιρίες σε επενδύσεις πετρελαίου

Ο Simonelli είπε ότι θα υπάρξουν «ευκαιρίες» για επενδύσεις καθώς η ανάκαμψη λαμβάνει χώρα. «Εξετάζοντας τις λεκάνες χαμηλότερου κόστους, στη Μέση Ανατολή θα δούμε μερικές από τις αυξήσεις της παραγωγής», ανέφερε.

Η Βραζιλία και η Νορβηγία θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021, πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι παραγωγοί σχιστόλιθου των ΗΠΑ είναι πιθανό να είναι «υποτονικοί». Ακόμα, η Βόρεια Αμερική ιστορικά θα αυξήσει τον όγκο γρήγορα, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη φορά.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι διαφορετικό, δεδομένης της πειθαρχίας του κεφαλαίου και της εστίασης που έχουν οι παραγωγοί στις επιστροφές και ταμειακές ροές περιορίζοντας μερικές από τις εισροές κεφαλαίου», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης