NextEra: Ποιό είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ

NextEra: Ποιό είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ
Ώθηση στην NextEra Energy θα δώσει η πολιτική υπέρ των ΑΠΕ του Biden

Η NextEra Energy είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία χαρτοφυλακίου ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ηγέτης στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Eίναι μια από τις λίγες εταιρείες κοινής ωφέλειας που έχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη όσο και ένα ασφαλές μέρισμα.
Ώθηση στην NextEra Energy θα δώσει η πολιτική υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της διοίκησης Biden και το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Παρόλο που η μετοχή διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλές αποτιμήσεις, το Seeking Alpha προτείνει αγορά σε τρέχουσες τιμές.

Η NextEra Energy είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία χαρτοφυλακίου ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την κεφαλαιοποίηση και είναι ηγέτης στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Ελέγχει πολλές θυγατρικές εταιρείες, όπως η Florida Power & Light Company, η Gulf Power Company, η NextEra Capital Holdings, η NextEra Energy Transmission και η NextEra Energy Resources και την NextEra Energy Partners (NYSE: NEP).

Η ομάδα μάνατζμεντ της NextEra είχε αναπτύξει μια στρατηγική για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πολύ πριν γίνει της μόδας και αυτή η απόφαση αποδίδει πλέον στην εταιρεία, καθώς η πράσινη ενέργεια δεν είναι μόνο πλέον φιλική προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικά ελκυστική.

NextEra

Πέρυσι, έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), επεσήμανε ότι το νέο κόστος παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι τώρα ολοένα και χαμηλότερο, ακόμη και των χαμηλότερων δαπανών άνθρακα. Αυτή η εκτίμηση καθιστά τώρα μια επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πολύ πιο ελκυστική για εταιρείες και χώρες που προσβλέπουν σε οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19. Το γεγονός ότι η ανανεώσιμη ενέργεια είναι μια λύση οικονομικά ανώτερη φαίνεται στα αποτελέσματα της NextEra Energy μακροπρόθεσμα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η NextEra Energy παρουσίασε σύνθετη ετήσια ανάπτυξη και προσαρμοσμένο EPS 8%, το οποίο είναι η υψηλότερο μεταξύ των δέκα κορυφαίων εταιρειών παραγωγής ενέργειας. Συγκριτικά, αυτές οι ίδιες δέκα κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας πέτυχαν μόνο κατά μέσο όρο, έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μικρότερο από 3% κατά την ίδια περίοδο.

Οι περισσότερες εταιρείες κοινής ωφέλειας και ενέργειας θα βρεθούν αντιμέτωπες με χαμηλή απόδοση μερίσματος όπως η Duke Energy ή η Exxon. Αυτές οι παλαιότερες εταιρείες ενέργειας είναι εξαιρετικά αργές για να κινηθούν προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ σε αντίθεση, η NextEra μέσω της θυγατρικής της Energy Resources αναπτύσσει ταχύτατα έργα αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και μπαταριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης