Ενέργεια

Αναθεώρηση επί τα χείρω για την ανάκαμψη πετρελαίου το 2021 από τον OPEC+

Αναθεώρηση επί τα χείρω για την ανάκαμψη πετρελαίου το 2021 από τον OPEC+
O Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo δήλωσε ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και την παγκόσμια οικονομία βελτιώνονται

O OPEC+ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση της ζήτησης κατά 5,9 bpd.

Πηγές του ομίλου OPEC + δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι παραγωγοί που ανήκουν στη συμμαχία του Οργανισμού συμμορφώθηκαν με τις μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου στο 99% τον Δεκέμβριο του 2020, από 101% το Νοέμβριο.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση της JTC σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo δήλωσε ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και την παγκόσμια οικονομία βελτιώνονται, με την παγκόσμια οικονομία να αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,4% φέτος, μετά την περυσινή συρρίκνωση κατά 4,1%.

«Με την αγορά αργού πετρελαίου προς το παρόν να καθυστερεί, ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μια καλή χρονιά για τη συνολική ζήτηση», δήλωσε ο Barkindo.

Η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, αλλά δεδομένου ότι οι ποσοστώσεις έχουν οριστεί για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η αγορά δεν αναμένει σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με αλλαγές στο σύμφωνο παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης