Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στρατηγική συνεργασία BP - Rosneft σε ενεργειακά projects

Στρατηγική συνεργασία BP - Rosneft σε ενεργειακά projects
Οι εταιρείες σκοπεύουν επίσης να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ευθυγράμμιση με την ανάπτυξη μεθοδολογιών και προτύπων για τη διαχείριση του άνθρακα

Οι ρωσικοί και βρετανικοί γίγαντες πετρελαίου Rosneft και BP υπέγραψαν μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει τη δέσμευση να εργαστούν σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι δύο ισχυροί κολοσσοί ορυκτών καυσίμων λένε ότι θα «αξιολογήσουν από κοινού» νέα έργα πράσινης ενέργειας αλλά δεν θα προσδιορίσουν τις σχετικές τεχνολογίες.

Οι δύο πλευρές

Από την πλευρά της BP, υπάρχουν σημαντικά συμφέροντα στην υπεράκτια, χερσαία αιολική ενέργεια αλλά και την ηλιακή μέσω της κοινοπραξίας με την Lightsource BP. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Igor Sechin δήλωσε ότι η υπάρχουσα σχέση μεταξύ των δύο ενεργειακών εταιρειών θα συμβάλλει  στην ανάπτυξη μελλοντικών έργων.

«Οι κοινές προσπάθειες των δύο εταιρειών μας, ως ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας ενέργειας, όχι μόνο θα ενισχύσουν τους εταιρικούς μας στόχους στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και θα συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και η κοινωνία στη δράση για το κλίμα και την ικανοποίηση της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για ενεργειακούς πόρους» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος παράγοντας.

Ο προϊστάμενος της BP Bernard Looney, (εικόνα) δήλωσε ότι «αυτή η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό καταλύτη για την πρόοδο».

Το πλέγμα της συνεργασίας

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Rosneft και η BP συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων λύσεων και προγραμμάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα υποστηρίξουν τους «στόχους αειφορίας».

Οι εταιρείες σκοπεύουν επίσης να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ευθυγράμμιση με την ανάπτυξη μεθοδολογιών και προτύπων για τη διαχείριση του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών μείωσης μεθανίου και εφαρμογών ενεργειακής απόδοσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης